Business & Finance Πέμπτη 19/05/2022, 17:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Αδυναμία να αποκατασταθεί η τάξη μετά τις χθεσινές ρευστοποιήσεις 

Wall Street: Αδυναμία να αποκατασταθεί η τάξη μετά τις χθεσινές ρευστοποιήσεις 

Μετά τον χθεσινό πανικό και το μαζικό sell-off -ένα κύμα πανικού που μεταφέρθηκε σήμερα και στην Ευρώπη-, στη Wall Street μοιάζει αδύνατο να αποκατασταθεί η τάξη.

Στο πλαίσιο αυτό ο Dow Jones υποχωρεί κατά 1,42%, o S&P 500 κινείται χαμηλότερα κατά 0,1,11%, με τον τεχνολογικό Nasdaq να διαγράφει τα αρχικά κέρδη της τάξεως του 0,28% και να σημειώνει πτώση 0,80%. 

Η χθεσινή ημέρα ήταν καταστροφική για το αμερικανικό χρηματιστήριο. Οι Dow Jones και S&P 500 έζησαν εποχές πανδημίας, καθώς με την πτώση 3,56% και 4,04% που κατέγραψαν αντίστοιχα είχαν τη χειρότερή τους ημέρα από τον Ιούνιο του 2020 στην κορύφωση της κρίσης από την πανδημία. 

Με τις χθεσινές απώλειες ο S&P 500 έχει χάσει 18,2% από το τελευταίο του ιστορικό υψηλό το οποίο καταγράφηκε στις 3 του περασμένου Ιανουαρίου και απέχει ένα βήμα από το να εισέλθει σε bear market, να έχει χάσει δηλαδή 20% ή και περισσότερο της αξίας του από το ιστορικό του υψηλό ρεκόρ. 

Σε bear market βρίσκεται ήδη ο τεχνολογικός Nasdaq έχοντας διαγράψει 27% της αξίας του από την αρχή του τρέχοντος έτους, ενώ ο Dow Jones από την 1η Ιανουαρίου έχει συρρικνωθεί κατά 13%, με το σερί των επτά διαδοχικών εβδομάδων κατά τις οποίες τις ολοκληρώνει με αρνητικό πρόσημο να συμβάλλει στην διαμόρφωση της εικόνας αυτής. 

Πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, είδαν το φως της δημοσιότητας τα στοιχεία αναφορικά με τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Μαΐου, τα συνεχιζόμενα επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν κατά 25.000, στο 1,317 εκατ. επιδόματα, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο από τον Δεκέμβριο του 1969. 

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του υπουργείου, οι αιτήσεις για νέα επιδόματα αυξήθηκαν κατά 21.000, για να φθάσουν στις 218.000 αιτήσεις, το υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Ιανουάριο και υψηλότερα από τις 200.000 νέες αιτήσεις που ανέμεναν οι αναλυτές του Reuters. 

Την ίδια ώρα, η Goldman Sachs κάνει λόγο για πιθανότητες 35% η αμερικανική οικονομία να εισέλθει σε ύφεση τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ από τη μεριά της η Wells Fargo αναμένει μια ύφεση στο τέλος του 2022 και στις αρχές του 2023. 

Η μετοχή της Cisco πραγματοποιεί βουτιά της τάξεως του 12,5%, μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της για το α΄ τρίμηνο του 2022, τα οποία ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Σε χαμηλό σχεδόν 53 ετών τα συνεχιζόμενα επιδόματα ανεργίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News