Business & Finance Παρασκευή 13/05/2022, 15:05
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Κέρδη στα χρηματιστήρια στο κλείσιμο της εβδομάδας

Ευρώπη: Κέρδη στα χρηματιστήρια στο κλείσιμο της εβδομάδας

Σε προσπάθεια να πάρουν πίσω μέρος των απωλειών που υπέστησαν στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας έχουν επιδοθεί τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στη συνεδρίαση που την ολοκληρώνει. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 σημειώνει άνοδο της τάξεως του 1,38%, βρίσκοντας στήριξη από τους κλάδους οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων. 

Με παρόμοιο ποσοστό ενισχύεται ο DAX στη Φρανκφούρτη, ενώ ακόμη υψηλότερα στο +1,60% και στο +1,50% βρίσκονται FTSE 100 και CAC 40 αντίστοιχα, με τον FTSE MIB να προσθέτει 1,20%. 

Ο κλάδος ο οποίος ξεχωρίζει στη σημερινή συνεδρίαση είναι αυτός των ταξιδίων και αναψυχής με κέρδη που αγγίζουν το 3%, ένας κλάδος που τον έχουν περιζώσει φόβοι για νέο πλήγμα, μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα στην Κίνα καθώς καταγράφεται έξαρση στην πανδημία. 

Οι κλάδοι της αυτοκινητοβιομηχανίας και των τραπεζών έχουν υπερβεί το +2%, ενώ από κοντά ακολουθεί και αυτός της τεχνολογίας. 

Στη διάρκεια της εβδομάδας, ο πληθωρισμός ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής στις αγορές, καθώς τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Γερμανία παρέμειναν σε υψηλό σχεδόν 40 ετών. 

Σήμερα ήταν η σειρά των Γαλλία και Ισπανία να δημοσιοποιήσουν τα δικά τους στοιχεία, όπουμ στην πρώτη επιταχύνθηκε τον Απρίλιο στο 4,8% από 4,5% τον Μάρτιο, ενώ στη δεύτερη παρέμεινε στο 8,3%. 

Με τις τιμές καταναλωτή να επιμένουν να διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα, το ερώτημα πλέον που αιωρείται δεν είναι αν θα αυξήσουν τα επιτόκια (κάτι που ήδη κάποιες το έχουν κάνει) αλλά κατά πόσο επιθετική θα είναι η αύξηση αυτή. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News