ΑΓΟΡΕΣ

Societe Generale: Πώς να βγάλετε χρήματα από τα ελληνικά ομόλογα

Societe Generale: Πώς να βγάλετε χρήματα από τα ελληνικά ομόλογα

Στρέβλωση εντοπίζουν οι αναλυτές της Societe Generale στην καμπύλη των ελληνικών ομολόγων και προτείνουν στους πελάτες τους ένα trade για να την εκμεταλλευτούν.

Συγκεκριμένα, ο επενδυτικός οίκος επισημαίνει ότι τα ελληνικά 15ετή και 20ετή ομόλογα του φαίνονται ακριβά.

Όπως και άλλα ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα, οι ελληνικοί τίτλοι έχουν «υποφέρει» από τις αρχές Φεβρουαρίου, όταν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα  δεν διέψευσε την αγορά που άρχισε να προεξοφλεί αυξήσεις επιτοκίων μέσα στο 2022. Έκτοτε, οι αποδόσεις των ομολόγων συνεχίζουν ν αυξάνονται, σημειώνουν οι αναλυτές.

Όμως, από τις 28 Μαρτίου, τα 15ετή και 20ετή ελληνικά ομόλογα έχουν ακριβύνει, ενώ τα 5ετή έχουν γίνει φθηνότερα, έπειτα και από την επανέκδοση της περασμένης εβδομάδας.

Societe Generale: Πώς να βγάλετε χρήματα από τα ελληνικά ομόλογα-1

Ως αποτέλεσμα αυτών, η Societe Generale εντοπίζει μία στρέβλωση στην ελληνική καμπύλη, η οποία εκτιμά ότι θα είναι προσωρινή, καθώς δεν βλέπει λόγους που να τη δικαιολογούν, πέραν της χαμηλής ρευστότητας.

Συνεπώς, ο οίκος συστήνει στους πελάτες του να αγοράσουν 5ετή ελληνικά ομόλογα (GGB 2 04/22/27) και να πουλήσουν 15ετή ή 20ετή (GGB 4 01/30/37 ή GGB 4.2 01/30/42) και να κάνουν το αντίθετο στα swaps.

Διαβάστε επίσης: 

Deutsche Bank: Πώς το ΧΑ έλαμψε σε έναν κακό μήνα που έγραψε ιστορία

Jefferies: Bullish για την Ελλάδα – Ο δείκτης που την κάνει αισιόδοξη

Societe Generale: 8 Ιουλίου θα αναβαθμιστεί ξανά η Ελλάδα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News