Business & Finance Παρασκευή 30/07/2021, 12:04
ΑΓΟΡΕΣ

Societe Generale: Ψηφίζει σταθερά τα ελληνικά ομόλογα – Η σύγκριση με τις μετοχές

Societe Generale: Ψηφίζει σταθερά τα ελληνικά ομόλογα – Η σύγκριση με τις μετοχές

Ακόμη μία ψήφο εμπιστοσύνης αποσπούν τα ελληνικά ομόλογα, αυτή τη φορά από τη Societe Generale. Με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς να έχει υποχωρήσει σε νέο ιστορικό χαμηλό επίπεδο, κάτω από το 0,6% και τα ελληνικά ομόλογα να έχουν προσφέρει κέρδος 120% την τελευταία 5ετία, αποτελούν μία σταθερή επιλογή για τους επενδυτές. Σε αυτό συμβάλλει βεβαίως τα μέγιστα και η στήριξη διαρκείας που απολαμβάνουν από την ΕΚΤ, παρά το γεγονός ότι απέχουν ακόμη από την επενδυτική βαθμίδα. 

Ο γαλλικός επενδυτικός οίκος σε νέα έκθεσή του επιχειρεί μία σύγκριση μετοχών και ομολόγων και της ελκυστικότητάς τους για τους επενδυτές. Διεθνώς σήμερα οι μετοχές εμφανίζονται πιο φθηνές και κατά συνέπεια ελκυστικές από τα κρατικά ομόλογα, όπως διαφαίνεται και στο γράφημα που ακολουθεί.

Societe Generale: Ψηφίζει σταθερά τα ελληνικά ομόλογα – Η σύγκριση με τις μετοχές-1

Στην περίπτωση της Ελλάδας όμως η εικόνα είναι ανεστραμμένη. Τα ομόλογα εξακολουθούν να είναι πιο φθηνή επιλογή για τους επενδυτές, αν και τα τελευταία χρόνια η ψαλίδα κλείνει. Tο risk premium των μετοχών στην Ελλάδα διαμορφώνεται σήμερα στο -2% περίπου και είναι χαμηλότερο από τον ιστορικό μέσο όρο του 0,7%. 

Societe Generale: Ψηφίζει σταθερά τα ελληνικά ομόλογα – Η σύγκριση με τις μετοχές-2

Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά πάντως και για τα εταιρικά αποτελέσματα. Οι αναλυτές της Societe Generale προβλέπουν αύξηση 24% στα κέρδη φέτος, 15% το 2022 και 10% το 2023. 

Societe Generale: Ψηφίζει σταθερά τα ελληνικά ομόλογα – Η σύγκριση με τις μετοχές-3

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News