Business & Finance Πέμπτη 28/04/2022, 14:58
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδος με ώθηση από αυτοκινητοβιομηχανίες και τεχνολογία 

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδος με ώθηση από αυτοκινητοβιομηχανίες και τεχνολογία 

Ανοδικά κινούνται και σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω των ανακοινώσεων των ευρωπαϊκών εισηγμένων αναφορικά με τα αποτελέσματά τους για το α΄ τρίμηνο του 2022.

Την ώρα που στις Βρυξέλλες ακόμη επικρατεί μια παγωμάρα από την απόφαση της Ρωσίας να κόψει τις προμήθειες φυσικού αερίου προς τις Πολωνία και Βουλγαρία εξαιτίας της άρνησής τους να πληρώσουν σε ρούβλι όπως απαιτεί η Μόσχα, οι επενδυτές δείχνουν να μην επηρεάζονται από την εξέλιξη αυτή.

Αντιθέτως τον τόνο τον δίνουν τα εταιρικά αποτελέσματα, οι σημερινές ανακοινώσεις των οποίων συνέτειναν για τη διατήρηση του θετικού κλίματος από χθες. 

Μετά από ένα διήμερο απωλειών τη Δευτέρα και την Τρίτη, οι ευρωπαϊκοί δείκτες προσπαθούν να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος, ωστόσο τα κέρδη χθες και σήμερα υπολείπονται σε σχέση με την πτώση των δύο πρώτων συνεδριάσεων της τρέχουσας εβδομάδας. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 σημειώνει άνοδο περί του 1,10%, έχοντας όλους τους κυριότερους κλάδους σε θετικό έδαφος. 

Στη Φρανκφούρτη ο DAX και στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύονται κατά 1,63%, στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει άνοδο περί του 1,45%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 προσθέτει σχεδόν 1,20%. 

Ο κλάδος της τεχνολογίας είναι αυτός που ξεχωρίζει πραγματοποιώντας άλμα της τάξεως του 3%, με τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα της μητρικής του Facebook, Meta, για το α΄ τρίμηνο του 2022 να βοηθάει στη δημιουργία μιας θετικής αύρας γύρω από τον τεχνολογικό κλάδο σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Το ίδιο ισχύει και για τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο οποίος κινείται με κέρδη περί του 2,70%, παίρνοντας ώθηση από τη μετοχή της Volvo η οποία πραγματοποιεί άλμα σχεδόν 10%, μετά τα αποτελέσματά της που ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων. 

Επί του παρόντος, το 23% των εταιρειών οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον STOXX 600 έχουν δημοσιεύσεις τις οικονομικές τους επιδόσεις για το προηγούμενο τρίμηνο. Εξ αυτών, το 65% είχαν καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με τις προσδοκίες των αναλυτών, όταν για ένα τυπικό τρίμηνο το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται στο 52%. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News