Business & Finance Τρίτη 12/04/2022, 15:07
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: «Κόντρα στο ρεύμα» και σήμερα – Άνοδος και «πάτημα» στις 920 μονάδες

Χρηματιστήριο: «Κόντρα στο ρεύμα» και σήμερα – Άνοδος και «πάτημα» στις 920 μονάδες

Κόντρα στο γενικευμένο πτωτικό κλίμα πηγαίνει και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση επιλέγει να καταγράψει κέρδη σε αντίθεση με ότι συμβαίνει με τα χρηματιστήρια σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Αποκτάει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο στην έναρξη της συνεδρίασης κινούταν πτωτικά, ωστόσο στη συνέχεια έβγαλε αντίδραση και κατάφερε να επανέλθει σε τροχιά ανόδου.

Μια άνοδος που έφερε τον Γενικό Δείκτη υψηλότερα των 920 μονάδων στις 922 μονάδες για να υποχωρήσεις στη συνέχεια στις 918 μονάδες, ελαφρώς υψηλότερα σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. Να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης οι ζώνες αντίστασης είχαν καθορισθεί στις 910 και 920 μονάδες και πλέον τα επίπεδα αυτά μετατοπίζονται για τις 930 και 940 μονάδες. 

Το υψηλό ημέρας έχει σημειωθεί στις 923,66 μονάδες με το χαμηλό στις 907,76 μονάδες, σχεδόν 16 μονάδες χαμηλότερα.

Ο τζίρος έχει ανέλθει στα 48,5 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών στα 16 εκατ. τεμάχια. 

Την ώρα που οι διεθνείς αγορές έχουν καταλυφθεί από τρόμο εξαιτίας του «ροντέο» των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, στη Λεωφόρο Αθηνών επικρατεί άλλο κλίμα.

Ρόλο στην αναστροφή του κλίματος έχουν διαδραματίσει οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιτάχυνση των εξερευνήσεων αναφορικά με τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε έξι περιοχές του Ιονίου και της Κρήτης.

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά 0,12% ενώ με οριακές απώλειες κινείται ο Mid Cap. 

Με απώλειες περί του 0,40% κινείται ο τραπεζικός δείκτης, ενώ αναφορικά με την εικόνα των κλάδων ξεχωρίζει αυτός των κατασκευών, από τη στιγμή που οι μετοχές των κατασκευαστικών είναι αυτές που προσέφεραν τη σημερινή ώθηση στο ελληνικό χρηματιστήριο. 

Η εικόνα των μετοχών 

Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, Lamda προπορεύονται μεταξύ των μετοχών του FTSE Large Cap.

Από τις μετοχές των τραπεζών μόνο της Εθνικής παρουσιάζει κέρδη της τάξεως του 0,50%, καθώς Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος. 

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Coca Cola και της Quest (-1,96% και -2,67% αντίστοιχα). 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Έρευνες φυσικού αερίου: Οι 6 περιοχές, το χρονοδιάγραμμα και η πρώτη γεώτρηση

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News