Business & Finance Δευτέρα 28/03/2022, 21:52
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αmazon: Σε ράλι η μετοχή της – Κάλυψε τις φετινές της απώλειες

Αmazon: Σε ράλι η μετοχή της – Κάλυψε τις φετινές της απώλειες

Σε ράλι επιδόθηκαν οι μετοχές της Amazon στη σημερινή συνεδρίαση, με το γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου να αποτελεί την πρώτη εταιρεία από τις μεγάλες της τεχνολογίας που καταφέρνει να καλύψει τις φετινές της απώλειες.

Η μετοχή της εταιρείας ενισχύθηκε 2,2% στα 3.366,63 δολάρια, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από τις 4 Ιανουαρίου. Αυτή τη στιγμή έχει σταθεροποιηθεί για φέτος, αφού είχε υποχωρήσει περισσότερο από 18% στις αρχές του μηνός. 

Από τις υπόλοιπες μεγάλες εταιρείες της τεχνολογίας, τόσο η Apple όσο και η Alphabet βρίσκονται πολύ κοντά στο να καλύψουν τις απώλειές τους για το έτος με απώλειες 2% εκάστη, ενώ η Microsoft υποχωρεί 9%. Πολύ μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι Meta Platforms και Netflix, με απώλειες άνω του 30%, καθώς προσπαθούν να ανακάμψουν από τις αδύναμες προοπτικές τους. Ο Nasdaq 100 υποχωρεί περίπου 9% φέτος. 

Η Amazon έχει ανακτήσει τον μακροχρόνιο τίτλο της ως η κορυφαία εταιρεία της αγοράς αφού υποχώρησε σημαντικά το 2021 περνώντας στις τελευταίες θέσεις. Στις αρχές Φεβρουαρίου ανακοίνωσε αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου του 2021 που ήταν καλύτερα των προσδοκιών, απομακρύνοντας τις ανησυχίες της αγοράς για τις προοπτικές ανάπτυξης και σημειώνοντας τη μεγαλυτερη ημερήσια άνοδο στην ιστορία της Wall Street. Ένα μήνα αργότερα ανακοίνωσε σπλιτ μετοχές σε αναλογία 20 προς 1, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει νέα κέρδη στη Wall Street. 

«Βλέπουμε μία στροφή προς τα ονόματα ανάπτυξης υψηλής ποιότητας, με ισχυρούς ισολογισμούς με τη δυναμική της Amazon να αντικατοπτρίζει και το βαθμό ισχύςο των καταναλωτών», αναφέρει ο Ράντι Φρέντερικ, αντιπρόεδρος του τμήματος συναλλαγών και παραγώγων της Charles Schwab. 

Amazon shares have erased their 2022 losses
  

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας και του Διαδικτύου έχουν κάνει comeback τις τελευταίες δύο εβδομάδες, παρά την άνοδο των ομολογιακών αποδόσεων, σε μία εξέλιξη που σηματοδοτεί βελτίωση των προοπτικών για την κερδοφορία των επιχειρήσεων, παρά την πιο αυστηρή νομισματική πολιτική και τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Η επίδοση της Amazon το 2022 έρχεται σε αντίθεση με άλλα μεγάλα ονόματα του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η μετοχή της eBay έχει υποχωρήσει περίπου 13%, ενώ των Etsy και Wayfair καταγράφουν απώλειες άνω του 30%. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Χαλινάρια στις big tech από την Κομισιόν με σαρωτικούς κανόνες

Αmazon: Ποια χώρα διέταξε την αναστολή της κατασκευής κτιρίων της

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News