Business & Finance Δευτέρα 28/03/2022, 11:31
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: «Πειστική» έναρξη εβδομάδας και ανάκτηση των 860 μονάδων

Χρηματιστήριο: «Πειστική» έναρξη εβδομάδας και ανάκτηση των 860 μονάδων

Έχοντας απωλέσει συνολικά 2,29% την προηγούμενη εβδομάδα, απώλειες που έφεραν το έφεραν σχεδόν 20 μονάδες χαμηλότερα σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα και στις 843,11 μονάδες (από 862,86 μονάδες), το Χρηματιστήριο Αθηνών, επιδίδεται σήμερα σε προσπάθεια ανάκαμψης. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γενικός Δείκτης στην εναρκτήρια συνεδρίαση για την τρέχουσα εβδομάδα, σημειώνει άνοδο 2,01% έχει αγγίξει τις 860 μονάδες και συγχρόνως διαγράφει το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών της περασμένης εβδομάδας. 

Ο τζίρος με την πρώτη ώρα των συναλλαγών συμπληρωμένη έχει φθάσει στα 14 εκατ. ευρώ, με τον όγκο να έχει αγγίξει τα 4 εκατ. τεμάχια, με τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα προσώρας να παρατηρείται στις μετοχές των τραπεζών, της MIG και του ΟΤΕ.

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ενισχύεται οριακά υπό του 2,13% στις 2.081,81 μονάδες, με τον δείκτη των τραπεζών να καταγράφει κέρδη της τάξεως του 2,88% και να έχει «πάρει κεφάλι» μεταξύ των κυριοτέρων κλάδων στη Λεωφόρο Αθηνών. 

Με τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη να κινούνται ανοδικά, από το ελληνικό χρηματιστήριο δεν προκύπτει επί του παρόντος κάποια τάση να μην συμπλεύσει με τις ευρωπαϊκές αγορές, την ώρα που η Σαγκάη ανακοίνωσε νέα lockdowns. Τα νέα αυτά μέτρα στο χρηματιστηριακό κέντρο της Κίνας, άσκησαν εντονότατες πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου, οι οποίες έφθασαν να χάνουν έως και 5 δολάρια, με αυτή του μπρεντ να έχει υποχωρήσει αισθητά από τα υψηλά της περασμένης εβδομάδας και τα 121 δολάρια το βαρέλι, στα 113 δολάρια.

Ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο, έχει επαναφέρει στις αγορές έναν άνεμο αισιοδοξίας κι ενώ η πολεμική σύγκρουση στα εδάφη της Ουκρανίας συνεχίζεται.

Η εικόνα του ταμπλό 

Η μετοχή της Ελλάκτωρ έχει επιδοθεί σε υψηλές πτήσεις και να πλησιάζει το +4,50% όντας η μοναδική με τέτοιου εύρους θετική μεταβολή, καθώς ΕΥΔΑΠ, Εθνική, ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ, Alpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή, κινούνται με κέρδη μεταξύ 2% και 3%. Για την Alpha Bank, η σημερινή είναι η πρώτη συνεδρίαση μετά την ανακοίνωση με την οποία ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι ολοκλήρωσε επιτυχώς το χαρτοφυλάκιο Orbit με μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 2,1 δισ. ευρώ, με τις ελληνικές τράπεζες να συνεχίζουν την εξυγίανση των ισολογισμών τους από τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα. 

Οι εξαιρέσεις για τον FTSE Large Cap, είναι οι μετοχές των Jumbo και ΟΛΠ, οι οποίες υποχωρούν περί του 0,40% και 0,25% αντίστοιχα. 

Την «πρωτοκαθεδρία» στη σημερινή συνεδρίαση την κρατάει στο +5% η μετοχή της Κέκρωψ, ενώ στο +4,16% βρίσκεται η μετοχή της Πλαίσιο.  

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Alpha Bank: Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή Orbit

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News