Business & Finance Παρασκευή 25/03/2022, 22:14
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Mε κέρδη η εβδομάδα – Ράλι 2% για το Nasdaq

Wall Street: Mε κέρδη η εβδομάδα – Ράλι 2% για το Nasdaq

Με άνοδο έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street οι δείκτες Dow Jones και S&P 500, παρά το γεγονός ότι οι επενδυτές έχουν στραμμένη όλη την προσοχή τους στον πόλεμο στην Ουκρανία και στη νομισματική πολιτική. 

O Dow Jones ενισχύθηκε 153,3 μονάδες ή 0,44%, ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,5%. Ο Nasdaq δεν μπόρεσε να ακολουθήσει κλείνοντας με πτώση 0,2%, στον απόηχο της νέας αύξησης των ομολογιακών αποδόσεων στη σημερινή συνεδρίαση. 

Σε εβδομαδιαία βάση ωστόσο και οι τρεις δείκτες κατέγραψαν κέρδη: ο Dow ενισχύθηκε 0,3%, ο S&P 500 1,8%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε ράλι 2%. 

Από τις αρχές Μαρτίου έως σήμερα, ο S&P 500 έχει παρουσιάσει κέρδη 3,9%, καλύπτοντας σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών του που έχει παρουσιάσει από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πριν από ένα μήνα. 

«Οι μετοχές καταγράφουν ράλι παρά την επιθετική στάση της Fed και τις ανησυχίες για στασιμοπληθωρισμό, καθώς πολλοί πιστεύουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στις μετοχές», είπε ο Μαρκ Χέφελε, επικεφαλής επενδύσεων της UBS Global Wealth Management. 

Οι μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου σημείωσαν άνοδο, βρίσκοντας στήριγμα και στο νέο άλμα των ομολογιακών αποδόσεων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς έφθασε το 2,5%. Η μετοχή της Bank of America και της Wells Fargo ενισχύθηκε 1,5% και 2,4% αντίστοιχα. 

Στον αντίποδα, ο τεχνολογικός κλάδος που άσκησε πιέσεις και στο Nasdaq. Η μετοχή της Zoom υποχώρησε 3,2%, ενώ της DocuSign απώλεσε 3,9% της αξίας της, αποτελώντας μία από τις χειρότερες σε επίδοση μετοχές του Nasdaq. 

Ο φόβος του πληθωρισμού εξακολουθεί να πλανάται πάνω από την αγορά, ειδικά μετά τις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου της Φέντεραλ Ριζέρβ, Τζερόμ Πάουελ, για πιο επιθετική νομισματική πολιτική. Ηδη, η Wall Street έχει αναθεωρήσει ανοδικά τις προσδοκίες της για τις επιτοκιακές αυξήσεις, με την Goldman Sachs έως τη Bank of America να περιμένουν τώρα αυξήσεις των 50 μονάδων βάσης.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News