Business & Finance Πέμπτη 24/03/2022, 22:25
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ράλι και για τους τρεις δείκτες – Αισιοδοξία για την οικονομία

Wall Street: Ράλι και για τους τρεις δείκτες – Αισιοδοξία για την οικονομία

Σε ράλι επιδόθηκαν οι μετοχές στη Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, καλύπτοντας τις απώλειες της Τετάρτης, καθώς η μείωση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ τόνωσαν την εμπιστοσύνη ως προς την αμερικανική οικονομία. 

Την άνοδο καθοδήγησαν οι μετοχές που αναμένεται να ωφεληθούν περισσότερο από την ανάκαμψη της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων των επεξεργαστών και των πρώτων υλών. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 349,44 μονάδες ή 102%, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 1,43%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,93%. 

Οι μετοχές παρουσίασαν έντονη μεταβλητότητα αυτή την εβδομάδα, με έντονες αυξομειώσεις. Ο S&P και ο Nasdaq αναμένέται να κλείσουν την εβδομάδα με άνοδο.

Η μείωση των αιτήσεων για την χορήγηση επιδόματος ανεργίας στο χαμηλότερο επίπεδο δεκαετιών έδωσε στους επενδυτές εμπιστοσύνη ότι η αμερικανική οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται παρά τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα υψηλότερα επιτόκια. Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας διαμορφώθηκαν στις 187.000 την προηγούμενη εβδομάδα, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1969, σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας. 

Προβάδισμα είχαν οι μετοχές τσιπ, με αυτή της Nvidia να συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών με τη μεγαλύτερη άνοδο. Η Nvidia ενισχύθηκε 9,8%, η Intel 7% και η AMD 5,8%. Η μετοχή της Apple ενισχύθηκε για όγδοη διαδοχική συνεδρίαση. 

Τη δεύτερη καλύτερη επίδοση είχε ο κλάδος πρώτων υλών, με τη μετοχή της Nucor να ενισχύεται 4,3% και της Freeport-McMoRan 3,3%. 

Οι επενδυτές συνεχίζουν επίσης να παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ουκρανία με τις συνόδους κορυφής των Βρυξελλών και τον αντίκτυπο από τις επιτοκιακές αυξήσεις στις οποίες αναμένεται να προχωρήσει η Φέντεραλ Ριζέρβ. 

«Ενώ η αγορά προσπαθεί να ανακάμψει από τη φάση διόρθωσης, οι αγορές είναι διαρθρωτικά πιο ριψοκίνδυνες και πιο αβέβαιες απ΄ό,τι ήταν πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία», αναφέρει ο Ρίτσαρντ Σαπερστέιν, επικεφαλής επενδύσεων στην Treasury Partners.

Ο S&P 500 διολίσθησε σε περιοχή διόρθωσης στα τέλη Φεβρουαρίου, όμως τώρα απέχει περίπου 6,3% από τα υψηλά του. Ο Dow απέχει 6,1% από το πρόσφατο ρεκόρ, ενώ ο Nasdaq 12,6%. 

Και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street αναμένεται να κλείσουν το μήνα Μάρτιο με άνοδο: ο S&P 500 είναι μέχρι στιγμής σε άνοδο 3,2%, ο Nasdaq 3,1% και ο Dow 2,4%. 

 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News