Business & Finance Σάββατο 19/03/2022, 20:23
ΑΓΟΡΕΣ

Kρυπτονομίσματα: Γιατί ανησυχεί για το μέλλον τους ο ιδρυτής του Ethereum 

Kρυπτονομίσματα: Γιατί ανησυχεί για το μέλλον τους ο ιδρυτής του Ethereum 

Το κέρδος και η αίσθηση ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί με ευκολία, η προσωπική προβολή και η χλιδάτη ζωή που επιδιώκουν κάποιοι επενδυτές, ανησυχούν έναν εκ των πιο επιδραστικών προσωπικοτήτων στα κρυπτονομίσματα

Αυτός δεν είναι άλλος από τον ιδρυτή του Ethereum, Βιτάλικ Μπουτερίν, το δεύτερου μεγαλύτερου με όρους κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματος στον κόσμο, πίσω από το Bitcoin

Με την τιμή του Bitcoin πλησίον των 42.000 δολαρίων η κεφαλαιοποίησή του αγγίζει τα 800 δισ. δολάρια, με την τιμή του Ethereum ελάχιστα χαμηλότερα από τα 3.000 δολάρια να έχει διαμορφώσει τη δική του κεφαλαιοποίηση σχεδόν στα 360 δισ. δολάρια. 

Το περιοδικό Time τον περασμένο Φεβρουάριο πήρε συνέντευξη από τον Ρώσο «γκουρού» του crypto, στο περιθώριο ενός εβδομαδιαίου συνεδρίου στο Ντένβερ για το Ethereum. 

Το αμερικανικό περιοδικό το οποίο τον έχει στο εξώφυλλό του στο τελευταίο του τεύχος, μίλησε με τον Μπουτερίν για το πώς βλέπει την κατάσταση στον χώρο που δραστηριοποιείται, ενώ ο ίδιος μίλησε για το όραμά του. 

Όπως επισήμανε, από τη μία είναι περήφανος για αυτό που έχει καταφέρει, δηλαδή να δώσει τη δυνατότητα σε ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα να μπορούν να κινηθούν σε ένα οικονομικό περιβάλλον, από την άλλη όμως είναι σκεπτικός από το γεγονός ότι η αποκέντρωση αυτή από το τραπεζικό σύστημα εκλαμβάνεται από κάποιους ως ευκαιρία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτες και φοροδιαφυγή. 

Η πλατφόρμα που διαχειρίζεται το Ethereum έφερε νέα πνοή στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι, καθώς δίνει τη δυνατότητα για διασυνοριακές χρηματοροές απουσία ορίων, αλλά και τη δημιουργία νέων εργαλείων που καθιστούν τις κινήσεις των επιχειρήσεων πιο άμεσες και γρήγορες.

Άλλωστε το δικό του όραμα είναι η κρυπτογράφηση να καταστεί το μέσο για αλλαγές τόσο σε κοινωνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, όπως για πιο δίκαια συστήματα ψηφοφορίας, για ένα παγκόσμιο βασικό εισόδημα, ακόμη και για τον επανασχεδιασμό του αστικού ιστού. 

Ωστόσο, επί του παρόντος βλέποντας το πώς κινούνται οι επενδυτές, τις χρεώσεις στις συναλλαγές διαρκώς να ακριβαίνουν και έναν επιδεικτικό τρόπο ζωής, δεν μπορεί να μην ανησυχεί.   

«Ο κίνδυνος είναι να έχεις αυτούς τους πιθήκους αξίας 3 εκατ. δολαρίων, κάτι που μπορεί να γίνει ένα νέο είδος τζόγου», τόνισε αναφερόμενος στη συλλογή NTFs Bored Ape Yacht με καρτούν με πιθήκους, η οποία έχει καταστεί κάτι σαν status quo μεταξύ των διάσημων. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ένα tweet του Elon Musk έδωσε ώθηση σε Bitcoin, Ether και Dogecoin

Ελ Σαλβαδόρ: Εκδίδει ομόλογο σε bitcoin την επόμενη εβδομάδα – Μικρές πιθανότητες επιτυχίας

Νέα απάτη αλά Tinder Swindler με crypto: Πουλάνε αγάπη και κλέβουν περιουσίες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News