Business & Finance Παρασκευή 18/03/2022, 22:13
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κέρδη από 5,5% έως 8,2% στην εβδομάδα – Η καλύτερη επίδοση από το Νοέμβριο του 2020

Wall Street: Κέρδη από 5,5% έως 8,2% στην εβδομάδα – Η καλύτερη επίδοση από το Νοέμβριο του 2020

Με άνοδο έκλεισε τη συνεδρίαση η Wall Street, με τους τρεις χρηματιστηριακούς δείκτες να συνεχίζουν το ράλι των τελευταίων ημερών. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,1%, στην τέταρτη ανοδική συνεδρίαση, παρουσιάζοντας την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση από το Νοέμβριο του 2020. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 274 μονάδες ή 0,8%, σημειώνοντας κέρδη για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με κέρδη 2,05%. 

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 6,2% στην εβδομάδα, ο Nasdaq 8,2%, ενώ τα blue chips ενισχύθηκαν 5,5%. Και οι τρεις χρηματιστηριακοί δείκτες γνώρισαν την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση από το Νοέμβριο του 2020. 

Οι επενδυτές συνέχισαν να «χωνεύουν» τα τελευταία νέα από την Φέντεραλ Ριζέρβ αλλά και τις εξελίξεις από το μέτωπο Ουκρανίας – Ρωσίας, μετά δε και τη συνομιλία του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ. Η Ρωσία ζήτησε στρατιωτική και οικονομική βοήθεια από την Κίνα και η σημερινή συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών αποτελεί ένα σημαντικό τεστ για το εάν ο Μπάιντεν μπορεί να πείσει την Κίνα να παραμείνει στο περιθώριο της σύγκρουσης. 

Οι επενδυτές από την πλευρά τους επαναξιολογούν την όρεξή τους για ανάληψη ρίσκου. Παρά τα μεγάλα κέρδη της εβδομάδας, δεν έλειψε η μεταβλητότητα, η οποία δεν φαίνεται να μετριάζεται σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

«Για το 2022, η μεταβλητότητα αναμένεται να είναι το κυρίαρχο μοτίβο», σημειώνει ο Γκρεγκ Μπάσουκ, διευθύνων σύμβουλος της AXS Investments. 

Στη σημερινή συνεδρίαση, οι μετοχές τεχνολογίας ήταν αυτές που καθοδήγησαν τα κέρδη για μία ακόμη φορά. Η Salesforce, η Apple και η Microsoft ήταν μεταξύ των κορυφαίων κερδισμένων του Dow, με άνοδο 2% και 1% αντίστοιχα. Η Nvidia ενισχύθηκε περισσότερο από 5%, το Twitter 3,9%, ενώ Paycom και Fortinet από 3% εκάστη. 

Επίσης, η μετοχή της Moderna σημείωσε άνοδο 4,4%, καθώς η εταιρεία ζητά την έγκριση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για ένα δεύτερο εμβόλιο κατά της Covid-19 που θα απευθύνεται σε ηλικίες 18 ετών και άνω. 

Κέρδη άνω του 1% σημείωσε και η μετοχή της Boeing, από τη στιγμή που το Reuters αποκάλυψε πως η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Delta για μεγάλη συμφωνία. 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News