Business & Finance Πέμπτη 17/03/2022, 22:29
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Συνεχίζεται το ράλι – Ώθηση από τον κλάδο ενέργειας

Wall Street: Συνεχίζεται το ράλι – Ώθηση από τον κλάδο ενέργειας

Με άνοδο έκλεισε η Wall Street για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, συνεχίζοντας το ράλι αυτής της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές «χώνεψαν» τα τελευταία νέα από το μέτωπο της Ουκρανίας και άρχισαν να νοιώθουν άνετα με τις αποφάσεις της Φέντεραλ Ριζέρβ από την τελευταία συνεδρίασή της. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 416 μονάδες ή 1,2%, ο S&P 500 έκλεισε επίσης με άνοδο 1,2%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 1,3%. 

Στη διάρκεια των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων, ο S&P 500 ενισχύθηκε περισσότερο από 3%, ενώ ο Dow Jones περισσότερο από 500 μονάδες. Tα blue chip οδεύουν προς την πρώτη εβδομάδα κερδών στη διάρκεια των τελευταίων έξι. 

Οι μετοχές ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο αφότου το Κρεμλίνο διέψευσε τις φήμες περί προόδου στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με το Bloomberg, ότι τα δημοσιεύματα είναι εσφαλμένα. Η εφημερίδα Financial Times έγραψε την Τετάρτη ότι οι δύο πλευρές έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο σε ένα σχέδιο ειρήνευσης. 

Αναφορικά με την πληρωμή κουπονιών σε δύο κρατικά της ομόλογα, που έληξαν την Τετάρτη, η Ρωσία ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο σημείωσε ότι τα χρήματα θα διανεμηθούν σύντομα στους ομολογιούχους. Ο Πήτερ Μπουκβαρ, επικεφαλής επενδύσεων της Bleakley Advisory Group, ανέφερε ότι ο S&P 500 σημείωσε ράλι μετά την είδηση αυτή. Προσέθεσε ωστόσο ότι υπάρχουν ακόμη πολλά ερωτήματα για τις πληρωμές. 

Οι μετοχές ενέργειας καθοδήγησαν την άνοδο, καθώς οι τιμές πετρελαίου ενισχύθηκαν περισσότερο από 9%. Η Devon Energy και η Diamondback ενισχύθηκαν 9,6% και 6,5% αντίστοιχα, ενώ το Energy Select Sector SPDR Fund σημείωσε άνοδο 3,3%. 

Επίσης, η American Express ήταν αυτή που έδωσε τη μεγαλύτερη ώθηση στο δείκτη Dow Jones με άνοδο άνω του 3%, αφότου η Bank of America επανέλαβε τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή. 

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν επίσης οι μετοχές υγείας και λογισμικού. Η Cardinal Health, με άνοδο άνω του 5%, ήταν ο μεγαλύτερος κερδισμένος του δείκτη S&P 500. H Eli Lilly ενισχύθηκε 3% και η Intuit περισσότερο από 4%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της DoubleLine Capital, Τζέφρι Γκάντλαχ, αναμένει ότι οι αγορές θα σημειώσουν ράλι από τώρα έως την επόμενη συνεδρίαση της Fed το Μάιο.

 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News