Business & Finance Πέμπτη 17/12/2020, 16:50
ΑΓΟΡΕΣ

Άνοιγμα με υψηλά ιστορικά ρεκόρ στη Wall Street 

Άνοιγμα με υψηλά ιστορικά ρεκόρ στη Wall Street 

Με πατημένο το γκάζι έχει μπει στη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street, ακολουθώντας τη γενικευμένη ανοδικά τάση που επικρατεί στα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο. 

Ήδη με το καλημέρα S&P 500 και Nasdaq έχουν σημειώσει νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ, ενώ για τον τεχνολογικό δείκτη αυτή είναι η δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση κατά την οποία καταρρίπτει το ρεκόρ του.

Τη σημερινή θετική αύρα που έχει περιβάλει το αμερικανικό χρηματιστήριο δεν στάθηκαν ικανά να αποτρέψουν ούτε τα στοιχεία για τις αιτήσεις νέων επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, τα οποία προκάλεσαν νέο προβληματισμό. 

Ειδικότερα ο νέες αιτήσεις για τρίτη διαδοχική εβδομάδα παρουσιάζουν αύξηση, καθώς την περασμένη εβδομάδα ανήλθαν στις 885.000, από 862.000 μια εβδομάδα νωρίτερα, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 3 μηνών. 

Χθες η Fed όπως αναμενόταν δεν προχώρησε σε κάποια αλλαγή στη νομισματική της πολιτική, ενώ επανέλαβε τη δέσμευσή της ότι θα συνεχίζει απρόσκοπτα τη στήριξή της στην αμερικανική οικονομία. 
Την ίδια ώρα στο Λευκό Οίκο συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, με το αδιέξοδο ανάμεσα στα δύο κόμματα να παραμένει. 

Ωστόσο οι επενδυτές δείχνουν να μην πτοούνται ούτε από τα απογοητευτικά στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, ούτε από το αδιέξοδο στις συνομιλίες στο Κογκρέσο με αποτέλεσμα οι 3 βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες να έχουν μπει στα πράσινα από την έναρξη της συνεδρίασης. 

O Dow Jones κινείται υψηλότερα κατά 0,42% ήτοι 127 μονάδες και προσεγγίζει τις 30.300 μονάδες, ο S&P 500 ακολουθεί λίγο πιο πίσω με άνοδο 0,38%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,52%, με τους 2 δείκτες επί της παρούσης να διαπραγματεύονται χαμηλότερα από τα ιστορικά υψηλά ρεκόρ που σημείωσαν στο ξεκίνημα της συνεδρίασης. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News