Business & Finance Πέμπτη 17/12/2020, 16:19
BUSINESS & FINANCE

ΗΠΑ: Σε υψηλό τριών μηνών οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας

ΗΠΑ: Σε υψηλό τριών μηνών οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας

Αναπάντεχη αύξηση εμφάνισαν οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας, καθώς ο κορωνοϊός εξακολουθεί να επηρεάζει δυσμενώς την αμερικανική οικονομία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι αιτήσεις αυξήθηκαν στις 885.000 την εβδομάδα 6-12 Δεκεμβρίου, το υψηλότερο επίπεδο από την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Οι αναλυτές του Dow Jones ανέμεναν πτώση των νέων αιτήσεων στις 808.000. Υπενθυμίζεται ότι την εβδομάδα 29 Νοεμβρίου – 5 Δεκεμβρίου ο αντίστοιχος αριθμός είχε διαμορφωθεί σε 862.000.

«Οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν το πόσο εύθραυστη είναι η αγορά εργασίας, ιδίως τώρα που το β’ κύμα της πανδημίας οδηγεί σε νέα επιχειρηματικά λουκέτα και νέες απώλειες θέσεων εργασίας» σχολίασε η Λίντσεϊ Πιέγκζα. 

Η νέα αύξηση των αιτήσεων επιδόματος ανεργίας επέρχεται εν μέσω της σημαντικής διασποράς της Covid-19 στις ΗΠΑ. Την Τετάρτη, ενδεικτικά, ανακοινώθηκαν 247.000 νέα περιστατικά, καθώς και 3.600 νέοι θάνατοι.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Δημοκρατικούς, Ρεπουμπλικανούς και υπουργείο Οικονομικών για την προώθηση ενός δεύτερου προγράμματος δημοσιονομικής στήριξης, με στόχο την στήριξη της ασθμαίνουσας αμερικανικής ανάκαμψης. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News