Business & Finance Τετάρτη 16/12/2020, 17:32
ΑΓΟΡΕΣ

Συντήρηση δυνάμεων στη Wall Street 

Συντήρηση δυνάμεων στη Wall Street 

Άνευρο είναι το ξεκίνημα στη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, μετά την ιδιαίτερα αποδοτική χθεσινή εκκίνηση της εβδομάδας, εν αναμονή της ανακοίνωσης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, μετά το πέρας της συνεδρίασής της, η τελευταία συνεδρίαση για το 2020. 

Οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες χθες σημείωσαν κέρδη άνω του 1,10%, ωστόσο σήμερα στις πρώτες συναλλαγές δείχνουν σημάδια κόπωσης.
Στις ΗΠΑ οι εμβολιασμοί συνεχίζονται χωρίς να παρουσιάζονται παρατράγουδα και πλέον το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται ξανά αποκλειστικά στα νέα κυβερνητικά μέτρα στήριξης και πότε αυτά θα έρθουν. 

Από τον Λευκό Οίκο ξεπρόβαλε μια αχτίδα αισιοδοξίας χθες το βράδυ, όταν γερουσιαστές ανέφεραν ότι σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες που αφορούν το νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης.

Όμως αν δεν έρθει σύντομα μια συμφωνία για το ύψους του πακέτου (το σημείο τριβής για το αδιέξοδο του τελευταίου διαστήματος), τότε περί των 9 ανέργων Αμερικανών, κινδυνεύουν να μείνουν δίχως κανένα εισόδημα, από τη στιγμή τα επιδόματα στήριξης για τους μη έχοντες εργασία λήγουν στο τέλος του έτους. 

Στη σημερινή συνεδρίαση το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να επικεντρωθεί στη Fed και στην καθοδήγησή της για το νέο έτος. 
Αναφορικά με τα επιτόκια δεν αναμένεται να υπάρξει καμία αλλαγή, ενώ οι χρηματαγορές αναμένουν να προβεί σε επικαιροποίηση του προγράμματος αγοράς ομολόγων. 

Ο συνδυασμός των σχεδόν μηδενικών επιτοκίων και της άφθονης ρευστότητας έχει προσφέρει αμέριστη ώθηση στις μετοχές, παρά την ανασφάλεια που κυοφορείται όσο δεν έρχεται η πολυαναμενόμενη σύγκλιση, αναφορικά με το νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης.

Η μετοχή του Twitter κινείται υψηλότερα περισσότερο από 3,10%, μετά την αναβάθμιση της μετοχής του από την JP Morgan σε «overweight».

Ο Dow Jones βρίσκεται οριακά άνω του μηδενός όπως και ο Nasdaq, ενώ με ποσοστό 0,15% ενισχύεται ο S&P 500.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News