Business & Finance Τετάρτη 16/12/2020, 23:11
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Με νέο ρεκόρ ο Nasdaq

Με νέο ρεκόρ ο Nasdaq

Με άνοδο έκλεισε και πάλι η Wall Street με το δείκτη υψηλής τεχνολογίας Nasdaq να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση σε νέο ιστορικό υψηλό εν αναμονή του νέου πακέτου δημοσιονομικών μέτρων στο Κογκρέσο αλλά και μετά την απόφαση της Φέντεραλ Ριζέρβ να συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία έως ότου παρουσιάσει σημάδια ανάκαμψης. 

Η Φέντεραλ Ριζέρβ δεσμεύθηκε να συνεχίσει να διοχετεύει ρευστότητα στις χρηματοοικονομικές αγορές στη «μάχη» κατά της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι οι προοπτικές των διαμορφωτών πολιτικής για την αμερικανική οικονομία το επόμενο έτος βελτιώθηκαν ελαφρώς μετά την κυκλοφορία των εμβολίων. «Δεν αλλάζει κάτι στην υποστηρικτική πολιτική της Φέντεραλ Ριζέρβ. Η αντίδραση της αγοράς ήταν σιωπηρή, καθώς η θέση αυτή είχε ήδη προεξοφληθεί», αναφέρει αναλυτής της Charles Schwab. Για το λόγο αυτό και η προσοχή των επενδυτών είναι περισσότερο εστιασμένη στις συζητήσεις του Κογκρέσου για τα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης. 

Τα κέρδη των μετοχών τεχνολογίας, ειδικά των εταιρειών που ευνοήθηκαν ιδιαίτερα από την αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών λόγω της πανδημίας, ώθησαν το Nasdaq στα νέα ιστορικά υψηλά, κλείνοντας με άνοδο 0,5% στις 12.658,19 μονάδες. Η μετοχή της Microsoft ενισχύθηκε περίπου 3%. Τα στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής των ΗΠΑ που υποχώρησαν 1,1% το Νοέμβριο σε μηνιαία βάση, δεν φαίνεται να επηρέασαν την αγορά. Ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,18%, ενώ ο Dow Jones με 0,12%.

Ωστόσο, ο κλάδος αεροπορικών εταιρειών του S&P 500 υποχώρησε 1,5% από τη στιγμή που η JPMorgan υποβάθμισε την επενδυτική της αξιολόγηση για τον τομέα, επικαλούμενη τις αποτιμήσεις του. Σε πτώση 0,3% και η μετοχή της Alphabet, μητρκού ομίλου της Google, αφότου ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας δήλωσε ότι θα υποβάλει μήνυση μαζί με άλλες πολιτείες κατά της εταιρείας.  
   
Πηγή: Reuters  
    

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News