Business & Finance Παρασκευή 4/03/2022, 21:45
ΑΓΟΡΕΣ

S&P Dow Jones: Αποβάλει όλες τις ρωσικές μετοχές από τους δείκτες του

S&P Dow Jones: Αποβάλει όλες τις ρωσικές μετοχές από τους δείκτες του

O κολοσσός δεικτών S&P Dow Jones ανακοίνωσε ότι αφαιρεί όλες τις μετοχές εταιρειών είναι εισηγμένες ή εδρεύουν στη Ρωσία από τους βασικούς δείκτες του μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, απομονώνοντας περαιτέρω τη χώρα από την παγκόσμια οικονομία.

Η απομάκρυνση των μετοχών από τους δείκτες αναφοράς, που θα τεθεί σε ισχύ από την επόμενη Τετάρτη, επηρεάζει και τα ADRs ρωσικών μετοχών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του S&P Dow Jones Indices. 

Η εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται τους κορυφαίους δείκτες Dow Jones Industrial και S&P 500, γνωστοποίησε επίσης ότι θα αποχαρακτηρίσει τη Ρωσία ως αναδυόμενη αγορά και θα την κατηγοριοποιήσει ως μεμονωμένη ομάδα.

Σήμερα, το χρηματιστήριο αξιών της Νέας Υόρκης διέκοψε τις συναλλαγές τριών ρωσικών διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων (ETFs) – Franklin FTSE Russia ETF (FLRU), iShares MSCI Russia ETF (ERUS) και Direxion Daily Russia Bull 2X Shares (RUSL). Το NYSE επικαλέστηκε τις ανησυχίες των ρυθμιστικών αρχών για τη διακοπή των παραπάνω συναλλαγών. 

Τα συγκεκριμένα ETFs, που παρακολουθούν ρωσικές μετοχές, καταγράφουν έντονες απώλειες από τη στιγμή που κλιμακώθηκε η γεωπολιτική ένταση. Το iShares MSCI Russia ETF κατέγραψε την Τρίτη απώλειες 33,4%, στην χειρότερη ημερήσια επίδοση από τότε που συστήθηκε το εν λόγω διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο το 2010, αφού είχε υποχωρήσει 27,9% τη Δευτέρα. 

Την ίδια στιγμή, το VanEck Russia ETF τερμάτισε τον Φεβρουάριο με απώλειες 54,9%, ολοκληρώντας τον χειρότερο μήνα όλων των εποχών. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες CNBC

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Σφίγγει ο «οικονομικός στραγγαλισμός» – Εκτός MSCI, FTSE Russell οι ρωσικές μετοχές

Η ερώτηση του μισού τρισ.δολαρίων: Θα χρεοκοπήσει η Ρωσία;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News