Business & Finance Πέμπτη 24/02/2022, 13:18
ΑΓΟΡΕΣ

Στροφή στα ασφαλή καταφύγια – Μία ανάσα από τα 2.000 δολ. ο χρυσός – Άλμα 8% για το παλλάδιο

Εν μέσω των απωλειών στις μετοχές

Στροφή στα ασφαλή καταφύγια – Μία ανάσα από τα 2.000 δολ. ο χρυσός – Άλμα 8% για το παλλάδιο

Στα παραδοσιακά ασφαλή καταφύγια προστρέχουν οι επενδυτές διεθνώς, εν μέσω του διευρυμένου sell off στις μετοχές, μετά την απόφαση της Ρωσίας να ξεκινήσει ολομέτωπη στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία. 

Με τα διεθνή χρηματιστήρια να χάνουν άνω του 3% – 4%, οι επενδυτές στρέφονται στον χρυσό, ο οποίος καταγράφει άλμα της τάξης του 3,2% και εκτινάσσεται στα 1.973,80 δολάρια ανά ουγγιά, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τουλάχιστον 12 μηνών. 

Δημοφιλής επιλογή εν μέσω αναταράξεων αποτελεί και το παλλάδιο, το οποίο εκτοξεύεται κατά 8,30% και φθάνει τα 2.645 δολάρια. Αντίστοιχα υψηλά κέρδη σημειώνουν, επίσης, οι τιμές σε ασήμι (4%), χαλκό (2%) και πλατίνα (2,7%). 

Την ίδια ώρα, το αμερικανικό δολάριο αναδεικνύεται στον μεγάλο κερδισμένο των νομισμάτων, καθώς εμφανίζει άνοδο κατά 0,6% έναντι των έξι κυριότερων νομισμάτων και διαμορφώνεται στο επίπεδο των 96,7 για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2022. 

Ενδεικτικά, το δολάριο ενισχύεται κατά 1,1% έναντι του ευρώ, καθώς καθορίζεται στο 1,1 ευρώ ανά δολάριο. Αντίστοιχα κέρδη παρουσιάζει και έναντι της βρετανικής στερλίνας, η οποία υποχωρεί στο 1,3 στερλίνες ανά δολάριο. 

Παράλληλα, σε σχέση με το ελβετικό φράγκο, το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται κατά 0,6% και ανέρχεται στο 0,92 δολάριο ανά φράγκο. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

«Καίει» το φυσικό αέριο, στο κόκκινο οι μετοχές, ανατροπή σκηνικού για τις οικονομίες

Άλμα έως και 41% στο φυσικό αέριο

Χρυσός: Άλμα στα υψηλά έτους προκαλεί η ρωσική εισβολή

Πάνω από τα 100 δολάρια το πετρέλαιο

Ομόλογα: Μαζική στροφή των επενδυτών – Ευρεία αποκλιμάκωση των αποδόσεων

Ρωσία: Χάθηκαν 180 δισ. δολάρια στην πτώση του χρηματιστηρίου

Bitcoin: Σε χαμηλό μηνός λόγω Ουκρανίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News