ΑΓΟΡΕΣ

Quest: Σβήνει τις απώλειες του 2022 – Επανέρχεται στα 19 ευρώ

Κέρδη 2,2% στη σημερινή συνεδρίαση

Quest: Σβήνει τις απώλειες του 2022 – Επανέρχεται στα 19 ευρώ

Μία ανάσα από το νέο ιστορικό υψηλό βρίσκεται η μετοχή της Quest Συμμετοχών, η οποία επανέρχεται πάνω από τα επίπεδα των 19 ευρώ, σβήνοντας τις όποιες απώλειες του 2022.

Πιο συγκεκριμένα, περίπο δύο ώρες πριν το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η μετοχή της τεχνολογικής εταιρείας διαπραγματεύεται στο +2,23% και ενισχύεται στα 19,22 ευρώ. 

Quest: Σβήνει τις απώλειες του 2022 – Επανέρχεται στα 19 ευρώ-1

Ας σημειωθεί ότι το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών είχε σημειωθεί στις 12 Ιανουαρίου του 2022, όταν η μετοχή έκλεισε στα 19,9 ευρώ, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε φθάσει έως το ορόσημο των 20 ευρώ.

Έκτοτε, όμως -και υπό το βάρος των πιέσεων στον τεχνολογικό κλάδο της Wall Street- η εταιρεία οπισθοχώρησε σταδιακά στα επίπεδα τα 18 ευρώ.

Σήμερα, πάντως, για πρώτα φορά μετά από 11 συνεχόμενες συνεδριάσεις επιστρέφει άνω των 19 ευρώ, καταφέρνοντας να απαλείψει τις μέχρι πρότινος απώλειες του τρέχοντος έτους.

Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους 12 μήνες, η Quest έχει καταγράψει συνολικό άλμα άνω του 71%, με μέσο ημερήσιο τζίρο να καθορίζεται λίγο πάνω από τις 400.000 ευρώ.

Quest: Σβήνει τις απώλειες του 2022 – Επανέρχεται στα 19 ευρώ-2

Άλλωστε, πρόκειται για έναν από τους πλέον πετυχημένους και εξελισσόμενους τεχνολογικούς Ομίλους στην Ελλάδα, με δραστηριότητες σε πληροφορική, ηλεκτρονικές συναλλαγές, ταχυδρομικές υπηρεσίες και πράσινη ενέργεια.

Κλάδοι, δηλαδή, οι οποίοι βρίσκονται στο επίκεντρο του μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας, επωφελούμενοι σημαντικά από το Ταμείο Ανάκαμψης, τις νέες καταναλωτικές συνήθειες και τις καινούριες τάσεις στη διεθνή αγορά. 

Οι εταιρείες του Ομίλου απασχολούν περισσότερα από 2.256 άτομα και δραστηριοποιούνται σε τουλάχιστον 30 διαφορετικές χώρες. Στο χαρτοφυλάκιο βρίσκονται γνωστές εταιρείες, όπως Info Quest, Clima Quest, Questoline, Uni Systems, Isquare, Istorm, ACS, Quest Ενεργειακή κ.α. 

Στο 9μηνο του 2021, ο Όμιλος πέτυχε τζίρο 637 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο κατά 40% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, ενώ τα καθαρά κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες καθορίστηκαν σε 29,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 394%. 

Διαβάστε επίσης:

Σε υψηλό 11 ετών η μετοχή της Epsilon Net

Amazon Web Services: Πώς στηρίζει τις ελληνικές startups

Μια ελληνική εταιρεία εκ των κορυφαίων partner της Google

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News