ΑΓΟΡΕΣ

Σε υψηλό 11 ετών η μετοχή της Epsilon Net

Επανήλθε στα επίπεδα των 5,6 ευρώ

Σε υψηλό 11 ετών η μετοχή της Epsilon Net

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2011 ενισχύεται σήμερα η μετοχή της Epsilon Net, δίνοντας ένα διαφαινόμενο «τέλος» στη στασιμότητα των τελευταίων εβδομάδων. 

Πιο συγκεκριμένα, περίπου 2,5 ώρες πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η μετοχή της εισηγμένης αυξάνεται κατά 3,75% και καθορίζεται στα 5,58 ευρώ, ανακτώντας το καλύτερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν 11 ετών. 

Σε υψηλό 11 ετών η μετοχή της Epsilon Net-1

Ας σημειωθεί ότι η Epsilon Net έχει μείνει ελαφρώς πίσω σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη, καθώς μέσα στο 2022 εμφανίζει σωρευτική άνοδο της τάξης του 4% έναντι 7,5% του κύριου χρηματιστηριακού δείκτη.  

Βέβαια, και οι υπόλοιπες τεχνολογικές μετοχές φαίνεται ότι υπο-αποδίδουν, κάτι που οφείλεται αφενός στο rotation της αγοράς (στροφή στις τραπεζικές μετοχές) αφετέρου στην ανάγκη για διόρθωση μετά τα εκρηκτικά κέρδη του 2021. 

Το ίδιο, φυσικά, ισχύει και στην περίπτωση της Epsilon Net, η οποία μέσα στο προηγούμενο έτος παρουσίασε συνολικά κέρδη της τάξης του 342%, σημειώνοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση σε όλο το χρηματιστηριακό ταμπλό. 

Ως μια εταιρεία πληροφορικής και τεχνολογίας, η Epsilon έχει καταφέρει να αξιοποιήσει το momentum της ψηφιοποίησης, να κλείσει πολλές και χρυσοφόρες συμφωνίες (myDATA), να διευρύνει σημαντικά την κερδοφορία της και να καταστεί σε βασικό «παίχτη» της αγοράς.  

Όλα αυτά αποτυπώνονται και στο ταμπλό της Λεωφόρου Αθηνών, με την πρόσφατη αναβάθμιση στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίηση, αλλά και με το υψηλό ενδιαφέρον από ξένους θεσμικούς επενδυτές. 

Σε υψηλό 11 ετών η μετοχή της Epsilon Net-2

Διαβάστε επίσης:

Χρηματιστήριο: Coca Cola και Eurobank προσπαθούν να «σώσουν» το πρόσημο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News