ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Performance: Θα αντλήσει 5 εκατ. ευρώ μέσω placement

Performance: Θα αντλήσει 5 εκατ. ευρώ μέσω placement

Στην άντληση νέων κεφαλαίων έως 5 εκατ. ευρώ  μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης και έκδοσης νέων μετοχών προχωράει η εταιρεία πληροφορικής Performance Technologies. Την απόφαση αυτή έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης στην Εναλλακτική Αγορά, κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της, στο πλαίσιο της οποίας το διοικητικό συμβούλιο εξουσιοδοτήθηκε να προχωρήσει σε ενέργειες, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την επιλογή χρηματοοικονομικού συμβούλου, την παρουσίαση της εταιρείας σε υποψήφιους επενδυτές και τον καθορισμό του αριθμού νέων μετοχών που θα προσφερθούν σε συνδυασμό με το εύρος τιμής διάθεσής του στους επενδυτές.  Η Performance θα εκδώσει νέες κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές ονομαστικής αξίας 0,10 ευρώ που θα διατεθούν μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης σε έως 150 ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Διονύσης Χιντζίδης, από την εισαγωγή της Performance Technologies στην Εναλλακτική Αγορά, το 2008 μέχρι και σήμερα, δεν έχουν αντληθεί κεφάλαια. «Τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας αυξάνονται σταθερά μέσω της κερδοφόρου ανάπτυξης με ρυθμό που έχει επιταχυνθεί τα τελευταία χρόνια. Η αύξηση εργασιών και κερδοφορίας από 1.1.2021 έως σήμερα έναντι της προηγούμενης περιόδου του 2020 είναι πολύ μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά στην ιστορία της» ανέφερε.

Πέρυσι, σε ενοποιημένη βάση ο κύκλος εργασιών της εταιρείας αυξήθηκε κατά 20,9%, σε 31,3 εκατ. ευρώ έναντι 25,9 εκατ. ευρώ το 2019, ενώ τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 4,3 εκατ. ευρώ (+28,9%). Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 38,5% και διαμορφώθηκαν σε 3,5 εκατ. ευρώ. Τα πρόσθετα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την αύξηση του κεφαλαίου κίνησης και την υλοποίηση εξαγορών εταιρειών. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News