ΑΓΟΡΕΣ

Μερίσματα: Περισσότερες από 50 εισηγμένες μοίρασαν χρήματα μέσα στο 2021

Αυξημένο το ποσό σε σχέση με το 2020

Μερίσματα: Περισσότερες από 50 εισηγμένες μοίρασαν χρήματα μέσα στο 2021

Αρκετά γενναιόδωρες, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη την πανδημία του κορωνοϊού, αποδεικνύονται οι εισηγμένες, οι οποίες μέσα στο 2021 έχουν μοιράσει περισσότερα από 1,3 δισ. ευρώ.

Πρόκειται, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, για χρήματα τα οποία καταβάλλονται στους επενδυτές είτε μέσω μερισμάτων είτε μέσω επιστροφών κεφαλαίων.

Το μπαράζ πληρωμών κορυφώθηκε το δίμηνο Ιουλίου – Ιουνίου, όταν και έλαβε χώρα η πλειονότητα των τακτικών Γενικών Συνελεύσεων των κερδοφόρων εισηγμένων (εγκρίθηκαν οι καταβολές και το χρονοδιάγραμμα πληρωμής). 

Μερίσματα: Περισσότερες από 50 εισηγμένες μοίρασαν χρήματα μέσα στο 2021-1

Μάλιστα, ενδεικτικό της θετικής μερισματικής τάσης, η οποία συνιστά αποτέλεσμα των ανθεκτικών εταιρικών επιδόσεων εντός του πανδημικού 2020, είναι το γεγονός ότι οι αποκοπές μερισμάτων θα συνεχιστούν και τον Σεπτέμβριο.

Το ενδιαφέρον είναι δε, ότι πέραν των παραδοσιακών blue chips, επιβράβευσης έτυχαν και οι μέτοχοι μικρότερων εισηγμένων, με πρωταγωνίστριες κατά κύριο λόγο τις τεχνολογικές εταιρείες, οι οποίες ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους.

Inform Λύκος, Byte, Space, Profile, Epsilon Net, Entersoft, Quest είναι μερικές από τις περισσότερες από 50 εισηγμένες, οι οποίες έσπευσαν να ικανοποιήσουν τους μετόχους τους μέσα στο 2021. 

Μερίσματα: Περισσότερες από 50 εισηγμένες μοίρασαν χρήματα μέσα στο 2021-2

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίδοση του 1,3 δισ. ευρώ είναι υψηλότερη σε σχέση με το 2020, όταν είχαν μοιραστεί περίπου 1,1 δισ. ευρώ, αλλά υπολείπεται σημαντικά έναντι του 2019, όταν οι εισηγμένες είχαν δώσει 1,8 δισ. ευρώ. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News