Business & Finance Σάββατο 19/02/2022, 07:52
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ε.Ε.: «Ναι» στα κρυπτονομίσματα, αλλά με ενισχυμένο ρυθμιστικό πλαίσιο

Ε.Ε.: «Ναι» στα κρυπτονομίσματα, αλλά με ενισχυμένο ρυθμιστικό πλαίσιο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ανοιχτή σε κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin ή ενός ψηφιακού ευρώ, αλλά οι κανονισμοί πρέπει πρώτα να ενισχυθούν ούτως ώστε να αποφευχθεί η απάτη, δήλωσε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Ίλβα Γιόχανσον στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου την Παρασκευή.

«Δεν νιώθω άβολα με τα ψηφιακά νομίσματα, αλλά πρέπει να τα ρυθμίσουμε με τον κατάλληλο τρόπο», έτσι οι εγκληματικές οργανώσεις και οι τρομοκράτες να μην μπορούν να εκμεταλλευτούν την ανωνυμία που επιτρέπεται από ορισμένα δίκτυα», είπε η Γιόχανσον.

Η δήλωσή της κατέστησε σαφές ότι η Ευρώπη είναι πιο δεκτική από την Κίνα, η οποία πρόσφατα αποφάσισε να απαγορεύσει όλες τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα.

Η Γιόχανσον είπε ότι φάνηκε να είναι η «κακή της παρέας» στο πάνελ της διάσκεψης για την ασφάλεια, δίδοντας έμφαση στη ρύθμιση και την πρόληψη της απάτης. Στο πάνελ συμμετείχαν επίσης ο Sam Bankman-Fried, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, και ο Γερμανός επιχειρηματίας Christian Angermayer, ο οποίος είναι συνιδρυτής του Asset Manager Cryptology Asset Group.

Ο Bankman-Fried αναγνώρισε τους κινδύνους των εγκληματιών που χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι πλατφόρμες έχουν ενισχύσει σημαντικά τους μηχανισμούς εποπτείας.

Ο Angermayer είπε ότι «τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα συχνά προστατεύουν τα συμφέροντά τους», ενώ δισεκατομμύρια σε όλο τον κόσμο χωρίς τραπεζικούς λογαριασμούς αποκόπτονται από το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Είπε ότι η κατάσταση μπορεί να διορθωθεί με τον πολλαπλασιασμό των τεχνολογιών blockchain που είναι ενσωματωμένες σε κρυπτονομίσματα, όπως το bitcoin και την ψηφιοποίηση νομισμάτων όπως το δολάριο ΗΠΑ και το ευρώ.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

NFTs: Το επόμενο κεφάλαιο στα κρυπτονομίσματα

Η νέα γενιά εκατομμυριούχων από τα cryptos

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News