Business & Finance Παρασκευή 18/06/2021, 20:17
ΑΓΟΡΕΣ

Ε.Ε.: Άδεια σε οκτώ τράπεζες να συμμετάσχουν στις εκδόσεις χρέους 

Ε.Ε.: Άδεια σε οκτώ τράπεζες να συμμετάσχουν στις εκδόσεις χρέους 

Την άδεια σε οκτώ τράπεζες να συμμετάσχουν στις επόμενες κοινοπρακτικές εκδόσεις χρέους οι οποίες θα χρηματοδοτήσουν το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 800 δισ. ευρώ, έδωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, τράπεζες οι οποίες είχαν εξαιρεθεί από τις εκδόσεις ομολόγων των Βρυξελλών. 

Στη σχετική ανακοίνωση δεν αναφέρονταν τα ονόματά τους, ωστόσο σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters, πρόκειται για τις Nomura, UniCredit, Credit Agricole, JPMorgan, Citigroup, Barclays, Bank of America και Deutsche Bank, οι οποίες μπορούν να λάβουν μέρος στην επόμενη κοινοπρακτική πώληση χρέους. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξακολουθεί να αξιολογεί τις άλλες δύο τράπεζες που είχαν αποκλεισθεί από την πώληση ομολόγων, τις Natixis και NatWest.

Την περασμένη Τρίτη οι δέκα προαναφερόμενες τράπεζες, δεν συμμετείχαν στην πρώτη έκδοση χρέους για το Ταμείο Ανάκαμψης, από την οποία η Ε.Ε. άντλησε 20 δισ. ευρώ. Με τις επόμενες εκδόσεις που είναι προγραμματισμένες, η Ε.Ε. πρόκειται να κατασθεί μια από τις μεγαλύτερες εκδότριες χρέους. 

Ο αποκλεισμός αυτός προέκυψε έπειτα από μονοπωλιακές πρακτικές που ακολούθησαν οι δέκα τράπεζες. Με τη σειρά τους οι Βρυξέλλες είχαν δηλώσει ότι ανέμεναν να έχουν απτές αποδείξεις ότι εφαρμόσθηκαν διαρθρωτικά μέτρα, προκειμένου στις συγκεκριμένες τράπεζες να τους επιτραπεί να συμμετάσχουν στις εκδόσεις χρέους.

«Οι οκτώ τράπεζες παρείχαν πληροφορίες που επιτρέπουν στην Επιτροπή να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν δικαιολογείται ο περαιτέρω αποκλεισμός τους από τη συμμετοχή σε κοινοπρακτικές συναλλαγές στην έκδοση ομολόγων της Ε.Ε.», ανέφερε η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της.

moneyreview.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News