Business & Finance Παρασκευή 24/12/2021, 13:59
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: «Ράθυμη» συνεδρίαση στα χρηματιστήρια ενόψει εορτών

Ευρώπη: «Ράθυμη» συνεδρίαση στα χρηματιστήρια ενόψει εορτών

Με τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να είναι κλειστά για την παραμονή του Χριστουγέννων είναι αναπόφευκτο η κίνηση στις ευρωπαϊκές εναπομείνασες ανοιχτές χρηματιστηριακές αγορές να είναι υποτονική.

Από τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μόνο αυτά του Λονδίνου και του Παρισιού είναι ανοιχτά καθώς για τα υπόλοιπα η σημερινή ημέρα είναι αργία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 παραμένει σχεδόν αμετάβλητος από τη στιγμή που απουσιάζουν οι περισσότεροι επενδυτές από την σημερινή συνεδρίαση.

Το χρηματιστήριο του Λονδίνου σημειώνει άνοδο 0,22 %, ενώ αυτό του Παρισιού καταγράφει οριακές απώλειες της τάξεως του 013%.

Ίδια εικόνα παρουσιάζουν και οι κυριότεροι κλάδοι με τις μεταβολές θετικές ή αρνητικές μεταβολές να είναι ανεπαίσθητες. Μια κάποια περισσότερη αντίδραση καταγράφει ο κλάδος των μέσων μαζικής ενημέρωσης ο οποίος κινείται υψηλότερα κατά 047%.

Η εβδομάδα αυτή αν δεν προκύψει κάτι εξαιρετικά συγκλονιστικό, παρά το γεγονός ότι άρχισε με τους χειρότερους οιωνούς αποβαίνει ιδιαίτερα αποδοτική για τις ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς απούσης της σημερινής συνεδρίασης ο πανευρωπαϊκός δείκτης καταγράφει κέρδη για το σύνολο της εβδομάδας πέρα του 1,40%.

Το αρνητικό κλίμα το οποίο επικράτησε στην συνεδρίαση της Δευτέρας και προκάλεσε βαριές απώλειες στις ευρωπαϊκές μετοχές, αναστράφηκε στις υπόλοιπες συνεδριάσεις, από τη στιγμή που οι  οι φόβοι και οι ανησυχίες για την εξάπλωση της μεταλλάξεις Όμικρον υποχώρησε σε μεγάλο βαθμό, μετά τις εκθέσεις και τις αναφορές των ειδικών ότι η πιθανότητα νοσηλείας στα νοσοκομεία είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με τη μετάλλαξη Δέλτα.      

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News