Business & Finance Πέμπτη 23/12/2021, 11:59
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Σε υψηλό δύο εβδομάδων οι μετοχές  

Ευρώπη: Σε υψηλό δύο εβδομάδων οι μετοχές  

Την ανοδική τους πορεία για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση επεκτείνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα, καθώς στις αγορές έχουν καταλαγιάσει οι ανησυχίες για τη μετάλλαξη Όμικρον, μετά τις δηλώσεις ότι η νόσηση δεν είναι τόσο σοβαρή όσο με αυτή της μετάλλαξης Δέλτα.

Ο Euro STOXX 600 σημειώνει άνοδο περί του 0,40% και με τα σημερινά κέρδη προστιθέμενα σε αυτά των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων έχει αναρριχηθεί στο υψηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων εβδομάδων.

Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης καταγράφει σχεδόν το ίδιο ποσοστό θετικής μεταβολής με τον πανευρωπαϊκό δείκτη, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει περί του 0,25%, όσο περίπου είναι η ανοδική κίνηση που καταγράφουν τα χρηματιστήρια σε Παρίσι και Μιλάνο. 

Ο κλάδος των ταξιδιών και αναψυχής είναι αυτός που έχει πάρει το προβάδισμα καθώς πραγματοποιεί άλμα πέραν του 2,20%, ενώ όλοι οι κύριοι κλάδοι του STOXX 600 καταγράφουν κέρδη με εξαίρεση αυτόν των προσωπικών ειδών ο οποίος υποχωρεί κατά 0,16%. 

Οι πιθανότητες όσων νοσήσουν με τη νέα μετάλλαξη Όμικρον να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο είναι κατά 40% με 45% χαμηλότερες σε σχέση με τη μετάλλαξη Δέλτα, σύμφωνα με μελέτη του London’s Imperial College.

Ξεχωριστή μελέτη από τη Νότιο Αφρική, η οποία διεξήχθη το διάστημα μεταξύ 1η Οκτωβρίου και 30 Νοεμβρίου, έδειξε ότι όσοι διαγνώσθηκαν με την Όμικρον είχαν 80% λιγότερες πιθανότητες να εισέλθουν σε νοσοκομείο, σε σχέση με τους νοσούντες με τις άλλες μεταλλάξεις. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News