Business & Finance Τετάρτη 22/12/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Συνεχίζεται το ράλι – Κέρδη άνω του 1% για S&P 500 και Nasdaq

Wall Street: Συνεχίζεται το ράλι – Κέρδη άνω του 1% για S&P 500 και Nasdaq

Ανοδικά έκλεισαν οι αμερικανικές μετοχές στη Wall Street για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, συνεχίζοντας την ανάκαμψη από το τριήμερο καθοδικό σερί που προκάλεσε ο φόβος της μετάλλαξης Όμικρον. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 261,19 μονάδες ή 0,74%, με το διήμερο ράλι του να έχει ξεπεράσει τις 800 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 1%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,2%. Κύριο χαρακτηριστικό ο περιορισμένος όγκος συναλλαγών εν όψει των αργιών των εορτών. 

Στήριγμα στα blue chip προσέφερε η μετοχή της Caterpillar η οποία ενισχύθηκε 1,5%, από τη στιγμή που η Bernstein αναβάθμισε τη μετοχή της, προβλέποντας ότι η κατασκευάστρια μηχανημάτων θα είναι από τις πλέον ευνοημένες από μία ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας. 

Σε άνοδο άνω του 7% και η μετοχή της Tesla, αφότου ο ιδρυτής της Ελον Μάσκ διαμήνυσε ότι έχει εκπληρώσει το στόχο του να πωλήσει το 10% των μετοχών του για φορολογικούς λόγους. 

Ευφορία στην αγορά πυροδότησε και η είδηση ότι η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) έδωσε λόγω έκτακτης ανάγκης την έγκρισή της στο αντιικό φάρμακο της Pfizer κατά της Covid το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους ασθενείς στο σπίτι τους. Η μετοχή της Pfizer ενισχύθηκε 2%. 

The Food and Drug Administration on Wednesday granted emergency use authorization for Pfizer’s Covid pill, the first antiviral drug against the virus for at-home use. Pfizer shares gained about 2%.

«Η τριπλή απειλή για τις αγορές, η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, η πιο επιθετική στροφή της Φέντεραλ Ριζέρβ και η αβεβαιότητα για νέα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης, φαίνεται να έχει απορροφηθεί εντελώς στις αποτιμήσεις του πιο ριψοκίνδυνου ενεργητικού», αναφέρει ο Κρις Χάσεϊ, γενικός διευθυντής της Goldman Sachs. 

O Δεκέμβριος, παραδοσιακά ο πιο ήρεμος μήνας για τις αγορές, έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής ο πιο νευρικός μήνας του 2021, σύμφωνα με το Bespoke Investment Group. Ο «δείκτης φόβου» Cboe Volatility Index της Wall Street ξεπέρασε το επίπεδο του 35 στις αρχές του μηνός και κινείται γύρω στο 20 τον τελευταίο καιρό. Παρ΄όλα αυτά, οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι ο S&P 500 θα κλείσει το έτος με άνοδο 24%. 

Θετικά ήταν και τα τελευταία στατιστικά στοιχεία. Η καταναλωτική εμπιστοσύνη βελτιώθηκε περαιτέρω το Δεκέμβριο, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ανάκαμψη της οικονομίας θα συνεχιστεί και το 2022, σύμφωνα με το Confence Board, ενώ οι πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν για τρίτο διαδοχικό μήνα το Νοέμβριο. Επίσης, το αμερικανικό ΑΕΠ ενισχύθηκε κατά 2,3% στο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου έναντι των αρχικών προβλέψεων που έκαναν λόγο για ρυθμό 2,1%. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News