Business & Finance Τρίτη 21/12/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σε ράλι με πρωταγωνιστές τεχνολογία και ταξίδια

Wall Street: Σε ράλι με πρωταγωνιστές τεχνολογία και ταξίδια

Με εντυπωσιακή ανάκαμψη έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street, με πρωταγωνιστές την τεχνολογία και τον κλάδο ταξιδίων, μετά από τρεις ημέρες απωλειών εν μέσω ανησυχιών για την ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον. 

O Dow Jones ενισχύθηκε 560,54 μονάδες ή 1,6%, με στήριγμα την άνοδο των μετοχών Nike και Boeing. Ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 1,77%, ενώ ο Nasdaq έκανε άλμα 2,4%. Ο δείκτης μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 έχει ενισχυθεί 2,7%. 

Οι τομείς που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με τις προοπτικές της οικονομίας, όπως αερομεταφορείς, κρουαζιέρας και ψυχαγωγίας, πήραν μία μεγάλη «ανάσα» χάρη στο ανανεωμένο αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών. Η μετοχή της Delta Air Lines ενισχύθηκε 6,2%, της United Airlines 7% και της Carnival 9%. Η μετοχή της Las Vegas Sands κατέγραψε άνοδο άνω του 8%, όπως και της Caesars Entertanment. Κέρδη επίσης 5% για τη Boeing και 6% για την Booking Holdings. 

Καθησυχαστικές ήταν και οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος κάλεσε τους Αμερικανούς να κάνουν ενισχυτικές δόσεις γιατί έτσι είναι «ιδιαίτερα προστατευμένοι». Ο Μπάιντεν επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να επιστρέψουν στο Μάρτιο του 2020 όταν το σαρωτικό «κύμα» της πανδημίας ανάγκασε την χώρα σε γενικευμένο lockdown. 

Eπίσης, είπε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει 1.000 άτομα από το ιατρικό προσωπικό του στρατού για να στηρίξει τα νοσοκομεία εάν κατακλυσθούν από νέο «κύμα» ασθενών από τη μετάλλαξη Όμικρον τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. 

Οι μετοχές ανέκαμψαν από τις τριήμερες απώλειες που πυροδοτήθηκαν από τις ανησυχίες για τον αντίκτυπο που θα έχει η μετάλλαξη Όμικρον στην αμερικανική οικονομία. Ο S&P 500 παρουσίασε την χειρότερη τριήμερη πτώση από το Σεπτέμβριο, ενώ ο Dow Jones απώλεσε περίπου 1.000 μονάδες στη διάρκεια των τριών προηγούμενων συνεδριάσεων. 

«Η αγορά φαίνεται να διόρθωσε μετά τις υπερβολικές ρευστοποιήσεις. Η Όμικρον και οι άγνωστες επιπτώσεις της δημιουργούν πολύ μεγάλη μεταβλητότητα», σημειώνει ο Τίμοθι Λέσκο της Granite Investment Advisors. 

Από τον τεχνολογικό κλάδο, η μετοχή της Micron έκανε άλμα άνω του 8%, από τη στιγμή που η κατασκευάστρια chip μνήμης ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου κέρδη για το προηγούμενο τρίμηνο. Με κέρδη περίπου 2% και οι μετοχές των NXP Semiconductors και Advanced Micro Devices. 

Επίσης, η μετοχή της Nike ενισχύθηκε περισσότερο από 6%, αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε τριμηνιαία κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, παρά τις συνεχιζόμενες πιέσεις από την αλυσίδα τροφοδοσίας. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News