Business & Finance Δευτέρα 20/12/2021, 16:58
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Έναρξη εβδομάδος με τον Dow Jones να χάνει περισσότερες από 630 μονάδες

Wall Street: Έναρξη εβδομάδος με τον Dow Jones να χάνει περισσότερες από 630 μονάδες

Με το νέο κύμα φόβου να έχει κυριεύσει αγορές και επενδυτές, η εβδομάδα έχει αρχίσει με τους χειρότερους οιωνούς για τα χρηματιστήρια καθώς καταγράφονται βαριές απώλειες σε όλες τις αγορές. 

Από το κλίμα αυτό δεν θα μπορούσε να διαφύγει η Wall Street, με τους τρεις βασικούς της χρηματιστηριακούς της δείκτες να έχουν μπει στα κόκκινα με το «καλημέρα».

Ο Dow Jones έχει κάνει βουτιά 638 μονάδων ήτοι υποχωρώντας 1,80% στις 34.746,25 μονάδες. S&P 500 και Nasdaq προς το παρόν κινούνται πτωτικά με το ίδιο ποσοστό κατά 1,61%.

Οι ανησυχίες για την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον η οποία πραγματοποιείται με ταχείς ρυθμούς, έχουν πυροδοτήσει εκ νέου φόβους ότι επέρχονται νέα lockdowns, ενδεχόμενο το οποίο θα είναι καταστροφικό την ώρα που οι οικονομίες καταβάλουν προσπάθειες να ανακάμψουν από την ύφεση που προκλήθηκε από την υγειονομική κρίση, μια ανάκαμψη η οποία ακόμη είναι εύθραυστη.

Παράλληλα επιπλέον προβληματισμό στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού έχει επιφέρει η «ανταρσία» του Δημοκρατικού γερουσιαστή Τζο Μάντσιν, κάνοντας γνωστό ότι καταψηφίζει το ύψους 1,75 τρισ. δολαρίων νομοσχέδιο Build Back Better Act του Τζο Μπάιντεν. 

Η Goldman Sachs ενημέρωσε τους πελάτες της την Κυριακή ότι δεν θεωρεί πια ότι το βασικό αυτό νομοσχέδιο του Μπάιντεν θα περάσει από το Κογκρέσο, λόγω της διαφωνίας του γερουσιαστή των Δημοκρατικών για την Δυτική Βιρτζίνια. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Στον αέρα το Build Back Better – Υποβαθμίσεις για ΑΕΠ

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News