Business & Finance Τετάρτη 22/12/2021, 11:16
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Elon Musk: «Αρκετά» με την πώληση μετοχών της Tesla 

Elon Musk: «Αρκετά» με την πώληση μετοχών της Tesla 

Αρκετές είναι πλέον οι μετοχές της Tesla που έχει πουλήσει στο πλαίσιο του σχεδίου του να ρευστοποιήσει το 10% των τίτλων που είχε στη κατοχή του, δηλώνει ο διευθύνων Σύμβουλός της, Έλον Μασκ. 

Σε συνέντευξη που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Τρίτη, επέκρινε επίσης την πολιτεία της Καλιφόρνια για υπερφορολόγηση. Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο μήνα ο ιθύνων νους της Tesla μετέφερε τα κεντρικά γραφεία της πιο πολύτιμης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο από την πολιτεία της Καλιφόρνια σε αυτή του Τέξας α μετά την προσωπική του μετακόμιση πέρυσι.

Ο Μασκ στις 6 Νοεμβρίου δήλωσε ότι θα πουλούσε το 10% των μετοχών του εάν συμφωνούσαν οι χρήστες στο Twitter. Έκτοτε η μετοχή έχει χάσει περί του 10% της αξίας από το ιστορικό υψηλό ρεκόρ που βρισκόταν. 

Χθες Τρίτη, ο Μασκ πούλησε άλλες 583.611 μετοχές, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μετοχών που έχει ρευστοποιήσει σε 13,5 εκατομμύρια -περί του το 80% αυτού που σχεδίαζε να πουλήσει.

«Πούλησα αρκετές μετοχές για να φτάσω περίπου στο 10% συν εκείνες από την εξάσκηση των δικαιωμάτων προαίρεσης και προσπάθησα να είμαι εξαιρετικά ακριβής», είπε στη συνέντευξη στη σατιρική ιστοσελίδα Babylon Bee.

Ερωτηθείς αν πούλησε τις μετοχές λόγω της «δημοσκόπησης» στο Twitter, απάντησε ότι έπρεπε να εξασκήσει δικαιώματα προαίρεσης τα οποία λήγουν το επόμενο έτος «ό,τι κι αν γίνει». 

Από τα 13,5 εκατ. των μετοχών που ρευστοποίησε, οι 8,06 εκατ. πουλήθηκαν για να αποπληρώσει φόρους που σχετίζονται με την άσκηση των δικαιωμάτων του. Σύμφωνα με ανάρτηση του ιδίου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, θα πληρώσει περισσότερα από 11 δισ. δολάρια σε φόρους τη φετινή χρονιά. 

«Η Καλιφόρνια ήταν η πολιτεία των ευκαιριών και τώρα… γίνεται ολοένα και περισσότερο η χώρα της υπερβολικής ρύθμισης, της υπερβολικής νομοθέτησης, της υπερφορολόγησης», κατέληξε, προσθέτοντας ότι καθίσταται «ολοένα και πιο δύσκολο να γίνουν πράγματα» στην εν λόγω πολιτεία.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News