Business & Finance Δευτέρα 20/12/2021, 13:09
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόσους φόρους θα πληρώσει φέτος ο Έλον Μασκ;

Το μεγαλύτερο ποσό από κάθε άλλον στην ιστορία των ΗΠΑ

Πόσους φόρους θα πληρώσει φέτος ο Έλον Μασκ;

Περισσότερα από 11 δισ. δολάρια σε φόρους ισχυρίζεται ότι θα καταβάλει φέτος ο Έλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου και επικεφαλής των Tesla – SpaceX. 

«Για όσους αναρωτιέστε, θα πληρώσω περισσότερα από 11 δισ. δολάρια σε φόρους φέτος» έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος. 

 

Εφόσον ευσταθούν τα όσα γνωστοποίησε, το συγκεκριμένο ποσό συνιστά ρεκόρ πληρωμών προς τις φορολογικές αρχές των ΗΠΑ. Εν ολίγοις, θα καταβάλει το μεγαλύτερο ποσό από κάθε άλλον Αμερικανό στην ιστορία της χώρας. 

Την προηγούμενη εβδομάδα, το πρακτορείο Bloomberg υπολόγισε ότι ο Μασκ θα κληθεί να καταβάλει για το 2020 τουλάχιστον 10 δισ. δολάρια σε φόρους. 

Ας σημειωθεί ότι μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια, η μετοχή της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας έχει εκτοξευθεί κατά τουλάχιστον 2.300%, καθιστώντας τον Μασκ τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου. 

Τον Νοέμβριο, σε μια απρόσμενη κίνηση, ο επικεφαλής της Tesla είχε ρωτήσει τους χρήστες του Twitter αν συμφωνούν να προβεί στην πώληση του 10% των μετοχών που διατηρεί στην εταιρεία, προκειμένου να πληρώσει τους φόρους του. 

Κι αυτό, εν μέσω της δημόσιας συζήτησης για την ανάγκη οι πλουσιότεροι Αμερικανοί να καταβάλλουν περισσότερους φόρους προς το ομοσπονδιακό κράτος. 

Η πλειοψηφία του Twitter απάντησε θετικά, με αποτέλεσμα ο Μασκ να κάνει πράξη τη δέσμευσή του και να προβαίνει σε μαζικές ρευστοποιήσεις. 

Οι διαδοχικές πωλήσεις πακέτων μετοχών είχαν, ωστόσο, ως απόρροια την υποχώρηση της κεφαλαιοποίησης της Tesla κάτω από το όριο του 1 τρισ. δολαρίων. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ζει ο Elon Musk σε… μοναστήρι;

Time: Το Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2021 είναι αυτό που… φαντάζεστε

Εlon Musk: Σκέφτεται να παραιτηθεί για να γίνει influencer 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News