Business & Finance Τρίτη 14/12/2021, 14:20
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Elon Musk εκτοξεύει και πάλι το dogecoin

Ο Elon Musk εκτοξεύει και πάλι το dogecoin

Ράλι άνω του 15% σημειώνει το dogecoin, αφότου ο Elon Musk έγραψε στο Twitter ότι η Tesla θα επιτρέψει στους πελάτες της να πληρώνουν κάποια από τα εμπορεύματά της με το κρυπτονόμισμα.

«Η Tela θα επιτρέπει τις πληρωμές κάποιων εμπορευμάτων με το doge και θα δούμε πώς θα πάει», έγραψε ο CEO της Tesla στο Twitter.

Το Dogecoin, που βρισκόταν σε πτώση πριν από την ανακοίνωση του Musk, «γύρισε» σε εκρηκτική άνοδο, με την τιμή του να διαμορφώνεται στην περιοχή των 0,19003 δολαρίων.

Είναι γνωστό ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος της γης είναι ένθερμος υποστηρικτής του dogecoin, ενός κρυπτονομίσματος που ξεκίνησε σαν αστείο το 2013.

Πάντως, η Tesla δεν θα είναι η πρώτη εταιρεία που κάνει αποδεκτό το dogecoin ως μέσο πληρωμών. Οι Dallas Mavericks, η ομάδα του μπάσκετ που ανήκει στον Mark Cuban, άρχισε να πουλά εισιτήρια και εμπορεύματα με αντάλλαγμα dogecoin νωρίτερα φέτος.

Ο Musk και η Tesla ευθύνονταν σε ένα βαθμό για την άνοδο της αγοράς των κρυπτονομισμάτων το 2021. Η αυτοκινητοβιομηχανία αγόρασε bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο ανακοίνωσε ότι θα δέχεται το κρυπτονόμισμα ως μέσο πληρωμών για τα αυτοκίνητά της.

Όμως ο Musk έκανε πίσω τον Μάιο, όταν άσκησε κριτική στην «παράλογη» κατανάλωση ενέργειας στο mining του bitcoin.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News