Business & Finance Τρίτη 14/12/2021, 10:34
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζει ο Elon Musk σε… μοναστήρι;

Ζει ο Elon Musk σε… μοναστήρι;

Τη ζωή ενός «μοναχού της τεχνολογίας» πιστεύει ότι ο κάνει ο Elon Musk, ο πλουσιότερος άνθρωπος της γης.

Έπειτα από τον χωρισμό του από την Καναδή τραγουδίστρια Grimes, ο CEO της Tesla ζει στο Μπόκα Τσίκα του Τέξας, κοντά στο πεδίο εκτόξευσης Starbase της SpaceX.

«Αυτό το μέρος είναι  βασικά σαν ένα μοναστήρι τεχνολογίας. Υπάρχουν κάποιες γυναίκες εδώ, αλλά όχι πολλές. Και είναι απομακρυσμένο», είπε ο Musk στη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Time, το οποίο και του έδωσε τον τίτλο της προσωπικότητας της χρονιάς για το 2021.

Ζει ο Elon Musk σε… μοναστήρι;-1

O Musk είπε ότι με την Grimes είναι «ημι-χωρισμένοι», καθώς και οι δύο εστιάζουν στην καριέρα τους. «Δεν βλεπόμασταν και πολύ και πιστεύω ότι σε έναν βαθμό, πρόκειται για κάτι μακροπρόθεσμο, καθώς τα πράγματα που εκείνη πρέπει να κάνει βρίσκονται κυρίως στο Λος Άντζελες ή σε περιοδείες και η δική μου δουλειά είναι κυρίως σε απομακρυσμένα μέρη όπως αυτό», εξήγησε.

Πάντως, οι δύο πρώην σύντροφοι φαίνεται να διατηρούν καλές σχέσεις, καθώς έχουν επαφές για την ανατροφή του 18 μηνών γιού τους, X Æ A-Xii.

Ο Musk είχε επιβεβαιώσει τον περασμένο Δεκέμβριο ότι μετακόμισε στο Τέξας, αφότου συγκρούστηκε με τις αρχές στην Καλιφόρνια λόγω των lockdowns της πανδημίας. Πούλησε το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων αξίας 100 εκατ. δολαρίων που κατείχε στην Καλιφόρνια, στο πλαίσιο της δέσμευσής του να πουλήσει όλα τα υπάρχοντά του, ώστε να εστιάσει σε μεγάλους στόχους, όπως η δημιουργία μιας ανθρώπινης αποικίας στον Άρη. Σήμερα, νοικιάζει ένα μικροσκοπικό προκατασκευασμένο σπίτι αξίας 50.000 δολαρίων.

Ζει ο Elon Musk σε… μοναστήρι;-2

Η Grimes, από την πλευρά της, κυκλοφόρησε τα νέα της τραγούδια. Σε ένα από αυτά, το οποίο τιτλοφορείται «Player of Games» και λέγεται ότι γράφτηκε για τον Musk, λέει:  

Μωρό μου

πώς μπορώ να ανταγωνιστώ

με την περιπέτεια εκεί έξω;

Ταξίδεψε μακριά

Στο κρύο άπειρο του διαστήματος

ακόμα και η αγάπη

δεν μπορούσε να σε κρατήσει στη θέση σου.

 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Ο «άστεγος» κροίσος: Πού ζει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου 

Time: Το Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2021 είναι αυτό που… φαντάζεστε

Πώς είναι να δουλεύεις για τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News