Business & Finance Τρίτη 16/11/2021, 10:36
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο «άστεγος» κροίσος: Πού ζει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου

Ο «άστεγος» κροίσος: Πού ζει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της γης είναι πλέον «άστεγος». Τουλάχιστον, δεν έχει στην ιδιοκτησία του κάποιο σπίτι, καθώς ο Elon Musk βρήκε αγοραστή για την τελευταία από τις κατοικίες που του ανήκαν. Ο δισεκατομμυριούχος CEO της Tesla και της SpaceX είχε υποσχεθεί πριν από  1,5 χρόνο να πουλήσει όλα του τα σπίτια, για να εστιάσει στο όραμά του για τη δημιουργία ανθρώπινης αποικίας στον Άρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της New York Post, ο Musk αποδέχθηκε προσφορά για το τελευταίο από τα σπίτια του, στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο «άστεγος» κροίσος: Πού ζει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου-1Ο επιχειρηματίας είχε αγοράσει την έπαυλη των 10 υπνοδωματίων και των 1.500 τ.μ. με την ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα το 2017, αντί 23,3 εκατ. δολαρίων. Αρχικά, το ακίνητο βγήκε προς πώληση την άνοιξη του 2020 στα 35 εκατ. δολάρια και το τελευταίο διάστημα η τιμή της αγγελίας είχε πέσει στα 31,99 εκατ. δολάρια.

Ο «άστεγος» κροίσος: Πού ζει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου-2Το 2020, ο Elon Musk είχε ανακοινώσει ότι δεν θέλει πια τα υλικά αγαθά να του αποσπούν την προσοχή από τους μεγάλους στόχους του, όπως οι ανθρώπινες αποικίες σε άλλους πλανήτες και μία βιώσιμη ενέργεια για τη γη.

Ο «άστεγος» κροίσος: Πού ζει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου-3

«Αποφάσισα να πουλήσω το τελευταίο σπίτι που μου απομένει», είχε γράψει τότε στο Twitter. Και είχε προσθέσει πως πρόκειται για ένα «ιδιαίτερο μέρος» που πρέπει να αγοραστεί από μία μεγάλη οικογένεια.

 

Συνολικά, ο Musk υπολογίζεται ότι έχει πουλήσει ακίνητα αξίας 100 εκατ. δολαρίων.

Σήμερα, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη γη, με περιουσία 271,5 δισ. δολαρίων. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, ζει σε ένα σπίτι αξίας 50.000 δολαρίων στο Τέξας (όπου και πρόσφατα μεταφέρθηκε η έδρα της Tesla, από την Καλιφόρνια). «Έχεις πιο πολύ την αίσθηση του σπιτικού όταν ζεις σε μικρό σπίτι», λέει.

 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Τζεφ Μπέζος: Το διάστημα θα γίνει η πατρίδα των ανθρώπων – Έτσι θα ζουν

Elon Musk: Γιατί έδωσε 1 εκατ. δολάρια για να αγοράσει ένα υποβρύχιο αυτοκίνητο

Το είπε και το έκανε ο Elon Musk: Πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 5 δισ. δολαρίων

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News