Business & Finance Τετάρτη 13/10/2021, 14:04
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα αζήτητα η έπαυλη του Elon Musk – Ρίχνει την τιμή κατά 5,5 εκατ. δολάρια

Στα αζήτητα η έπαυλη του Elon Musk – Ρίχνει την τιμή κατά 5,5 εκατ. δολάρια

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος εξέπληξε τους πάντες τον περασμένο Ιούνιο όταν ανακοίνωσε ότι θέτει προς πώληση την κατοικία του στη Σίλικον Βάλεϊ. Δεν ήταν βεβαία μία απλή κατοικία, αλλά μία έπαυλη 16.000 τετραγωνικών ποδιών (1.486 τετραγωνικών μέτρων) με μόλις 6 υπνοδωμάτια, αλλά και 10 μπάνια, δωμάτια παιχνιδιού, αίθουσες δεξιώσεων, πισίνες, τεράστιους κήπους, ακόμη και φαράγγια.  

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη λοιπόν ανακοίνωσε τότε: «Μόλις αποφάσισα να πουλήσω και το τελευταίο σπίτι που βρίσκεται στην κατοχή μου. Απλά πρέπει να πάει σε μία μεγάλη οικογένεια, που θα θέλει να ζήσει εκεί». Και όρισε την τιμή στα 37,5 εκατ. δολάρια- ποσό που μάλλον αποδείχθηκε απρόσιτο ακόμη και για τις πλούσιες μεγάλες οικογένειες. Απουσία επαρκούς ζήτησης, ο Μασκ τώρα ρίχνει την τιμή κατά 15% ή 5,5 εκατ. δολάρια στα 32 εκατ. δολάρια. 

Ακόμη και έτσι ο Μασκ, που έχει πλούτο 225 δισ. δολαρίων, θα έχει κέρδος εάν τελικά πουλήσει την Guignecourt, όπως ονομάζεται η έπαυλη που χτίστηκε πριν από περίπου 150 χρόνια από έναν Γάλλο ευγενή, αλλά έχει πλήρως ανακαινιστεί. Ο ίδιος την είχε αγοράσει το 2017 έναντι 23,4 εκατ. δολαρίων. 

Ο Μασκ βρίσκεται σε διαδικασία «απαλλαγής» από τα επίγεια ακίνητά του, στο πλαίσιο του μεγάλου οράματός του για εποικισμό στον Άρη, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος στο Business Insider. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News