Business & Finance Παρασκευή 17/12/2021, 15:59
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Απώλειες στα χρηματιστήρια στο κλείσιμο της εβδομάδας

Ευρώπη: Απώλειες στα χρηματιστήρια στο κλείσιμο της εβδομάδας

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές στην τελευταία συνεδρίαση της τρέχουσας εβδομάδας, μία ημέρα μετά τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Αγγλίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 υποχωρεί κατά 0,86% με τους κυριότερους κλάδους του στα κόκκινα με εξαίρεση αυτό των πρώτων υλών ο οποίος καταγράφει κέρδη της τάξεως του 0,37%. 

Το χρηματιστήριο του Μιλάνου αποδυναμώνεται κατά 1,32%, του Παρισιού παρουσιάζει επίσης αισθητές απώλειες της τάξεως του 1,25%, στη Φρανκφούρτη καταγράφεται πτώση 0,92%, ενώ  το χρηματιστήριο του Λονδίνου κρατάει αντιστάσεις με άνοδο περί του 0,12%. 

Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας υποχωρώντας κατά 2,65%, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι πωλήσεις οχημάτων στην Ευρώπη τον Νοέμβριο έκαναν βουτιά 17,5%, ελέω της έλλειψης ημιαγωγών σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Υποχώρηση 1,72% σημειώνει ο κλάδος της τεχνολογίας, ακολουθώντας τις χθεσινοβραδινές απώλειες του τεχνολογικού Nasdaq και βρίσκεται σε τροχιά να ολοκληρώσει την τρέχουσα εβδομάδα αποδυναμωμένος κατά 3%. 

Ακόμη κι αν καταγράψει τις απώλειες αυτές, ο κλάδος παρουσιάζει μια από τις καλύτερες επιδόσεις το 2021, καταγράφοντας κέρδη περί του 27% από τις αρχές του τρέχοντος έτους, όταν ο STOXX 600 για το ίδιο διάστημα βρίσκεται στο +19%.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News