Business & Finance Τετάρτη 17/11/2021, 12:58
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Συνεχίζεται η ανοδική πορεία των μετοχών 

Ευρώπη: Συνεχίζεται η ανοδική πορεία των μετοχών 

Σε ανοδική πορεία παραμένουν σταθερά οι ευρωπαϊκές μετοχές, ωστόσο σήμερα δεν έχουν καταρρίψει το ιστορικό υψηλό ρεκόρ που σημείωσαν χθες, σε μια ημέρα κατά την οποία τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ήρθαν ξανά στο προσκήνιο. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,15% κινούμενος οριακά υπό των 490 μονάδων και χαμηλότερα από το ιστορικό υψηλό ρεκόρ των 490,45 μονάδων επίπεδο το οποίο άγγιξε στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης. Υποτονικά με κέρδη περί του 0,10% κινούνται τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη, Παρίσι και Μιλάνο. 

Απεναντίας, το χρηματιστήριο του Λονδίνου υποχωρεί κατά 0,32%, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για την πορεία του πληθωρισμού τον Οκτώβριο, ο οποίος έτρεξε με ρυθμό 4,2% σε ετήσια βάση. 

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Οκτωβρίου στην Ευρωζώνη δημοσιοποίησε σήμερα η επίσημη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Eurostat, με την άνοδο του να επιβεβαιώνεται στο 4,1% έναντι των αρχικών εκτιήσεων, από το 3,4% τον Σεπτέμβριο. 

Πιέσεις δέχεται ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας από την υποχώτηση σχεδόν 1,40% της Volkswagen, μετά την ανακοίνωσή της ότι σχεδιάζει να διπλασιάσει τους εργαζόμενούς της, στο τμήμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στην προσπάθεια που καταβάλει να ξεπαράσει την αμερικανική Tesla, ως η νούμερο ένα αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο. Η διοίκηση της εταιρείας η οποία έχει τονίσει ότι χρειάζεται να προβεί σε περικοπές θέσεων εργασίας στο τμήμα με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, βρίσκεται υπό συνεχή πίεση προκειμένου να αποδείξει ότι η μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

BofA: Οι επενδυτές απομακρύνονται από τις μετοχές των τεχνολογικών

ΕΚΤ: Πώς «ζυγίζει» πληθωρισμό και αγορές ομολόγων

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News