Business & Finance Τετάρτη 3/11/2021, 11:24
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Σε ιστορικό υψηλό οι μετοχές για τρίτη διαδοχική ημέρα

Ο κλάδος των πρώτων υλών και σήμερα είναι αυτός που παρουσιάζει την καλύτερη εικόνα με κέρδη της τάξεως του 1,81%

Ευρώπη: Σε ιστορικό υψηλό οι μετοχές για τρίτη διαδοχική ημέρα

Ιστορικό υψηλό ρεκόρ για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση καταγράφουν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές κι ενώ οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων των ευρωπαϊκών εισηγμένων για το γ΄ τρίμηνο του 2021 συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. 

Στη σημερινή συνεδρίαση οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με την αγορά βασικών μετάλλων ξεχωρίζουν, από τη στιγμή που οι τιμές τους και σήμερα κινούνται ανοδικά, σε αντίθεση με αυτές του πετρελαίου, οι οποίες κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση. 

Ο Euro STOXX 600 σημειώνει οριακή άνοδο 0,02%, ωστόσο έχει προλάβει να κάνει πέρασμα από τις 480,24 μονάδες, επίπεδο στο οποίο αναρριχάται για πρώτη φορά στα χρονικά. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης διατηρεί έστω και οριακά το θετικό μομέντουμ από την έναρξη της πρώτης εβδομάδας του Νοεμβρίου, παρά το γεγονός ότι η εικόνα των δεικτών των κυριότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, όπως και χθες, στο πρώτο στάδιο της σημερινής συνεδρίασης παρουσιάζει ανομοιομορφία. 

Εκτός του Μιλάνου που κινείται οριακά άνω του μηδενός, το Παρίσι καταβάλει προσπάθειες να περάσει σε θετικό έδαφος, ενώ Φρανκφούρτη και Λονδίνο υποχωρούν κατά 0,08% και 0,15% αντίστοιχα. 

Ο κλάδος των πρώτων υλών και σήμερα είναι αυτός που παρουσιάζει την καλύτερη εικόνα με κέρδη της τάξεως του 1,81%, ενώ από μεγάλη απόσταση ακολουθεί ο τεχνολογικός κλάδος κινούμενος υψηλότερα κατά 0,33%. 

Στον αντίποδα έντονες πιέσεις δέχεται ο κλάδος της ενέργειας, καταγράφοντας απώλειες 1,88% και επίσης σε μεγάλη απόσταση βρίσκεται ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας υποχωρώντας κατά 0,50%. 

Ράλι με κέρδη σχεδόν 5% πραγματοποιεί η μετοχή της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας, Lufthansa, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το προηγούμενο τρίμηνο, διάστημα κατά το οποίο επέστρεψε σε κερδοφορία για πρώτη φορά μετά την εμφάνιση της πανδημίας. 

Αντιθέτως καθοδική αντίδραση έχει βγάλει η μετοχής της BWM, παρά το γεγονός ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε μεγάλη ενίσχυση των κερδών της κατά το γ΄ τρίμηνο του 2021, κέρδη που πήραν ώθηση από τις αυξημένες πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News