Business & Finance Παρασκευή 12/11/2021, 10:58
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Κλείσιμο εβδομάδας με νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ των μετοχών 

Ευρώπη: Κλείσιμο εβδομάδας με νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ των μετοχών 

Νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ κατέγραψαν και σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που σημείωσαν στη χθεσινή συνεδρίαση, καθώς έχει «καταλαγιάσει η καταιγίδα» από την εκτίναξη του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο στο 6,2% σε ετήσια βάση. 

Ο Euro STOXX 600 κινείται οριακά άνω του μηδενός, ωστόσο έχει προλάβει να κάνει ένα πέρασμα από τις 486,34 μονάδες και να σημειώσει νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα πανευρωπαϊκός δείκτης, έκανε το «5 στα 5» σημειώνοντας ιστορικό υψηλό ρεκόρ και στις πέντε συνεδριάσεις. Με το χθεσινό και το σημερινό ρεκόρ, ο STOXX 600 καταρρίπτει το ιστορικό του υψηλό ρεκόρ στις επτά από τις τελευταίες δέκα συνεδριάσεις, σε μία από τις καλύτερες περιόδους στην ιστορία από άποψης υψηλών ρεκόρ. 

Οριακά κέρδη παρουσιάζουν και τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη και Μιλάνο, ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,27%, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να μην ακολουθεί τη γενικευμένη ανοδική τάση και υποχωρεί κατά 0,28%. 

Αν ο κλάδος των πρώτων υλών ήταν αυτός που «οδήγησε τη χθεσινή κούρσα», ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση με άλμα περί του 3,7%, στην καλύτερή του ημέρα σε διάστημα τεσσάρων μηνών, σήμερα αυτόν τον ρόλο έχει αναλάβει ο κλάδος των προσωπικών ειδών. 

Η διευθέτηση των οικονομικών υποχρεώσεών από τη μεριά της Evergrande και η αποφυγή έστω και προσωρινά της κατάρρευσής της, εφησύχασε τους επενδυτές κι έτσι οι μετοχές των εξορυκτικών εταιρειών που έχουν μεγάλη έκθεση στις αγορές της Κίνας επιδόθηκαν σε υψηλές πτήσεις. 

Οι μετοχές των εταιρειών ειδών πολυτελείας οδηγούν ψηλά σήμερα τον κλάδο των προσωπικών ειδών και συγκεκριμένα των Richemont και του γαλλικού ομίλου LVMH.’

Η μετοχή της πρώτης έχει υπερβεί το +8%, μετά τη δημοσίευση καλύτερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων για το γ΄ τρίμηνο του 2021.

Σαφώς πιο περιορισμένα κέρδη της τάξεως του 1,46% παρουσιάζει η μετοχή του ομίλου LVMH, μετά την ανακοίνωση ότι η Louis Vuitton εξετάζει σχέδια για να ανοίξει το πρώτο duty-free κατάστημά της στην Κίνα. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News