Business & Finance Πέμπτη 11/11/2021, 21:59
ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ

Χρυσός: Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο – «Βλέπει» τα 1.900 δολάρια

Χρυσός: Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο – «Βλέπει» τα 1.900 δολάρια

Ο χρυσός ξαναβρίσκει τη λάμψη του….καθώς οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό έχουν ωθήσει ξανά τους επενδυτές στο ασφαλές καταφύγιο του πολύτιμου μετάλλου που θεωρείται παραδοσιακά αντιστάθμισμα στις υψηλές τιμές καταναλωτή. 

Η τιμή spot του χρυσού στο Λονδίνο συνέχισε και σήμερα την ανοδική του πορεία με κέρδη 0,6%, αγγίζοντας τα 1.861,39 δολάρια. Πρόκειται για την έκτη ανοδική διαδοχική συνεδρίαση για το πολύτιμο μέταλλο. «Η αγορά είναι επηρεασμένη από τα στοιχεία της Τετάρτης για το άλμα των τιμών καταναλωτή σε υψηλό 31 ετών και γι΄αυτό οι επενδυτές προσφεύγουν στον χρυσό», λέει ο Μπομπ Χάμπερκορν, στρατηγικός αναλυτής της RJO Futures. 

Η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 2% στη συνεδρίαση της Τετάρτης και άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιουνίου. «Η ώθηση που πήρε από τα στοιχεία της Τετάρτης θα μπορούσε να επαναφέρει το πολύτιμο μέταλλο στο επίπεδο των 1.900 δολαρίων η ουγκιά», αναφέρει ο αναλυτής, παρότι, όπως προσθέτει, η αγορά δεν πιστεύει ακόμη ότι μία επιτοκιακή αύξηση είναι στα σκαριά αυτή τη στιγμή. 

Στρατηγικοί αναλυτές της Citibank, ωστόσο, προειδοποιούν ότι η νέα δυναμική για το πολύτιμο μέταλλο μπορεί να μην διαρκέσει πέραν του χειμώνα.

Παρ΄όλα αυτά, η Citi αύξησε κατά 11% τον στόχο της για την τιμή του χρυσού για το επόμενο τρίμηνο στα 1.900 δολάρια ανά ουγγιά και αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψή της για το τέταρτο τρίμηνο του έτους στα 1.800 δολάρια ανά ουγγιά από 1.700 δολάρια. 

«Εάν οι τιμές του χρυσού διατηρηθούν κοντά στα 1.850 δολάρια αυτή την εβδομάδα, είναι πιθανό να υπάρξουν νέες εισροές επενδυτών και τα 1.900 δολάρια θα μπορούσαν να είναι ο επόμενος στόχος», ανέφερε αναλυτές της Citi. 

Από τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή αργύρου ενισχύθηκε 2,4% στα 25,21 δολάρια η ουγκιά, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 6 Αυγούστου. Η πλατίναι ενισχύθηκε 1,9% στα 1.087 δολάρια, ενώ το παλλάδιο διαμορφώθηκε στα 1.060 δολάρια με άνοδο 2%. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News