Business & Finance Τρίτη 9/11/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Τέλος στο ανοδικό σερί έβαλαν οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό

Wall Street: Τέλος στο ανοδικό σερί έβαλαν οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό

Με πτώση τερμάτισε τη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street, βάζοντας τέλος στα αλλεπάλληλα ιστορικά υψηλά της, καθώς επιστρέφουν οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό.

Ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε για πρώτη φορά μετά από εννέα διαδοχικές συνεδριάσεις σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές ρευστοποίησαν τα κέρδη τους μετά το ράλι του Οκτωβρίου εν αναμονή των ιδιαίτερα σημαντικών στοιχείων για τον πληθωρισμό που ανακοινώνονται την Τετάρτη στις ΗΠΑ. 

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,34%, ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 112 μονάδων ή 0,31%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,6%. 

Και οι τρεις δείκτες υπαναχώρησαν από τα ιστορικά υψηλά τους. Ο S&P 500 σημείωσε τη Δευτέρα το 64ο κλείσιμο σε επίπεδα ρεκόρ στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, αφού κινήθηκε ανοδικά για όγδοη διαδοχική συνεδρίαση, στο πιο παρατεταμένο ανοδικό σερί από τον Απρίλιο του 2019. 

Τα στοιχεία για το δείκτη τιμών παραγωγού Οκτωβρίου έδειξαν αύξηση 0,6% σε μηνιαία βάση τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, ενώ σε ετήσια βάση έκαναν άλμα 8,6%, στη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο σε διάρκεια περίπου 11 ετών. 

Οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή που ανακοινώνονται την Τετάρτη, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για αύξηση 0,6% σε σχέση με το Σεπτέμβριο. 

Τις μεγαλύτερες πιέσεις στους δείκτες S&P και Nasdaq δέχθηκε η μετοχή της PayPal, η οποία έκανε βουτιά μεγαλύτερη του 11%. Η εταιρεία ψηφιακών πληρωμών δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των επενδυτών ανακοινώνοντας κατώτερα του αναμενομένου αποτελέσματα. 

Σε πτώση, άνω του 9%, και η μετοχή της Tesla, ασκώντας και αυτή πιέσεις στους δείκτες S&P 500 και Nasdaq. Η μετοχή της συνέχισε να υποχωρεί από τη στιγμή που ο ιδρυτής της Eλαν Μασκ ζήτησε από τους followers που έχει στο Twitter να απαντήσουν εάν θέλουν ή όχι να πωλήσει το 10% των μετοχών του. Παρά την πτώση όμως, η μετοχή της Tesla ενισχύεται φέτος περισσότερο από 44%. 

Σε τροχιά ανόδου βρέθηκε από την άλλη πλευρά η μετοχή της GE, με κέρδη μεγαλύτερα του 2%, από τη στιγμή που ο βιομηχανικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι θα διασπαστεί σε τρεις εισηγμένες εταιρείες στον τομέα της αεροναυπηγικής, υγείας και ενέργειας.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News