Business & Finance Παρασκευή 5/11/2021, 22:15
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Έβδομο διαδοχικό ρεκόρ για S&P και Νasdaq

Wall Street: Έβδομο διαδοχικό ρεκόρ για S&P και Νasdaq

Φινάλε με ρεκόρ έκαναν για πολλαπλή φορά οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, αφού όμως είχαν «χτυπήσει» ιστορικά υψηλά και ενδοσυνεδριακά αμέσως μετά την ανακοίνωση των ιδιαίτερα ενθαρρυντικών στοιχείων για την απασχόληση Οκτωβρίου στις ΗΠΑ, αλλά και τα θετικά νέα για το νέο φάρμακο κατά της Covid-19 από τη Pfizer. 

Τα στοιχεία για την απασχόληση πυροδότησαν νέες ελπίδες ότι η αμερικανική οικονομία ανακτά την κεκτημένη της ταχύτητα στο τέταρτο τρίμηνο, ενώ το νέο φάρμακο της Pfizer έδειξε ότι μειώνει κατά 89% τις πιθανότητες εισαγωγής σε νοσοκομείο ή θανάτου από τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να ενισχυθούν σημαντικά οι μετοχές του κλάδου αεροπορικών και κρουαζιέρας. 

Το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι δημιουργήθηκαν τον Οκτώβριο 531.000 νέες θέσεις εργασίας, πολύ περισσότερες απ΄όσες είχαν προβλέψεις αναλυτές, ενώ αναθεώρησε ανοδικά και τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου στις 312.000 από 194.000 που είχαν καταγραφεί αρχικά. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 203,72 μονάδες ή 0,6% στις 36.327,95 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,4% στις 4.697,53 μονάδες, για έβδομη συναπτή συνεδρίαση, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 15.971,59 μονάδες με άνοδο 0,2%, καταρρίπτοντας ρεκόρ επίσης για έβδομη διαδοχική συνεδρίαση. Προς στιγμή στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Nasdaq κατάφερε να ξεπεράσει οριακά τις 16.000 μονάδες. 

Με κέρδη έκλεισαν οι τρεις δείκτες και σε εβδομαδιαία βάση: o S&P 500 ενισχύθηκε 2%, ανεβάζοντας τα φετινά κέρδη του στο 25%, ο Dow σημείωσε άνοδο 1,4%, ενώ ο Nasdaq έκανε ράλι 3,1%, στην καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση από τις αρχές Απριλίου. Και οι τρεις δεικτες καταγράφουν κέρδη για πέμπτη διαδοχική εβδομάδα. 

H μετοχή της Pfizer ενισχύθηκε 11% από τη στιγμή που η φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι το φάρμακό της κατά του κορωνοϊού αποδείχθηκε κατά 89% αποτελεσματικό έναντι πιθανής νοσηλείας στη δεύτερη φάση των δοκιμών. Η είδηση αυτή ώθησε σε άνοδο άνω του 7% τη μετοχή της United Airlines και της American Airlines σε 6%. Επίσης οι μετοχές των Carnival και Royal Caribbean σημείωσαν ράλι άνω του 8%.

Η μετοχή της Expedia ενισχύθηκε άνω του 15% από τη στιγμή που η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η αναζωπύρωση της ζήτησης για ταξίδια αύξησε τα έσοδά της περισσότερο του αναμενομένου. 

Σταθερά κέρδη κατέγραψαν και οι τομείς ενέργειας και βαριάς βιομηχανίας του S&P 500. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News