Business & Finance Τρίτη 9/11/2021, 16:42
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σύντομη στάση για «ανάσες» από τους επενδυτές

Στασιμότητα εν μέσω ιστορικών υψηλών

Wall Street: Σύντομη στάση για «ανάσες» από τους επενδυτές

Στασιμότητα επικρατεί σήμερα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το οποίο παραμένει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, ενόσω η προσοχή όλων στρέφεται στα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό. 

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί οριακά κατά 0,13% και διαμορφώνεται στις 36.386 μονάδες, ενώ αντίθετα, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 ενισχύεται ανεπαίσθητα κατά 0,12% και τις 4.706 μονάδες. 

Από την πλευρά του, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει μικρή άνοδο κατά 0,17% και καθορίζεται στις 16.009 μονάδες.  

Στο ταμπλό, μεγάλος πρωταγωνιστής της ημέρας είναι η μετοχή της General Electric, η οποία ενισχύεται κατά 6%, μετά την απόφαση του κολοσσού να «τριχοτομηθεί», εστιάζοντας στους κλάδους των αερομεταφορών, της ιατρικής περίθαλψης και της ενέργειας. 

Άνω του 4% αυξάνεται και η μετοχή της NVIDIA, χάρη στη δέσμευση για συμμετοχή στο κοινό project για αυτόνομη και ασφαλή οδήγηση, το οποίο έχει ως στόχο να αποδώσει καρπούς έως το 2024. 

Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στην αυριανή δημοσίευση των στοιχείων για τις τιμές καταναλωτή, οι οποίες σε μηνιαίο επίπεδο αναμένεται να καταγράψουν άνοδο κατά 0,6%, διατηρώντας τις πληθωριστικές πιέσεις. 

Σήμερα, εξάλλου, ανακοινώθηκαν και τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού, οι οποίες τον Οκτώβριο σημείωσαν άνοδο κατά 0,6% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο. 

Την ίδια ώρα, η υψηλή εταιρική κερδοφορία και η πρόσφατη έγκριση του νέου πακέτου επενδύσεων στον τομέα των υποδομών συντηρούν τους αμερικανικούς δείκτες πολύ κοντά στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών. 

Μια τάση, μάλιστα, η οποία δεν αποκλείεται να συνεχιστεί και στο εναπομείναν διάστημα του έτους. Χθες, για παράδειγμα, ο δείκτης S&P 500 σημείωσε το 64ο ιστορικό υψηλό από την έναρξη του 2021. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News