Business & Finance Δευτέρα 8/11/2021, 18:39
ΑΓΟΡΕΣ

Η μόλις τρίτη εταιρεία με κεφαλαιοποίηση άνω των 2 τρισ. δολαρίων

Η μόλις τρίτη εταιρεία με κεφαλαιοποίηση άνω των 2 τρισ. δολαρίων

Το φράγμα των 2 τρισ. δολαρίων έριξε σήμερα η κεφαλαιοποίηση της Alphabet, μητρικής εταιρείας της Google, κάτι το οποίο αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στο φετινό ράλι της μετοχής.

Πιο συγκεκριμένα, ο τίτλος του τεχνολογικού κολοσσού εισήλθε στο κλειστό κλαμπ των εισηγμένων, με αξία άνω των 2 τρισ. δολαρίων, το οποίο μέχρι πρότινος απαρτιζόταν μόνο από τις Apple και Microsoft.

The company breaches $2 trillion in market value

«Είναι απλά ένας αριθμός, αλλά νομίζω ότι υποδηλώνει ποιοι ηγούνται της αγοράς» σχολιάζει ο Kim Forrest, αναλυτής της Bokeh Capital Partners. «Η αγορές επιβραβεύουν την ανάπτυξη, τις προοπτικές και τις μεγάλες αποτιμήσεις» σπεύδει να προσθέσει.

Από τις αρχές του 2021, η Alphabet θεωρείται η Νο.1 μετοχή ανάμεσα στις αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες, καταγράφοντας σωρευτική άνοδο άνω του 70%. Κι αυτό, χάρη στην αισθητή ανάκαμψη των εσόδων από τις διαφημίσεις, αλλά και στην επέκταση των υπηρεσιών cloud.

Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί την αγαπημένη μετοχή των περισσότερων αναλυτών, Είναι ενδεικτικό ότι σε πρόσφατη έρευνα του Bloomberg ανάμεσα σε 49 επενδυτές, οι 48 έδωσαν σύσταση buy για τη «μαμά» εταιρεία της Google.

Η Alphabet ιδρύθηκε το 2015 ως μια εταιρεία κέλυφος της Google, με στόχο την αναδιάρθωση του τεχνολογικού ομίλου και την επέκτασή του και σε άλλους παρεμφερείς κλάδους. Σήμερα, διαπραγματεύεται μία ανάσα από τα 3.000 δολάρια ανά μετοχή.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Alphabet: Ανάπτυξη φαρμάκων μέσω τεχνητής νοημοσύνης – Νέα εταιρεία στη Βρετανία

Google: Γιατί επενδύει 1 δισ. δολάρια σε όμιλο διαπραγμάτευσης futures 

Και η Microsoft μπαίνει στο «παιχνίδι» του metaverse

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News