Business & Finance Τετάρτη 9/12/2020, 14:01
ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

BofA: Οι ελληνικές μετοχές στην πρώτη γραμμή των αναβαθμίσεων

BofA: Οι ελληνικές μετοχές στην πρώτη γραμμή των αναβαθμίσεων

Οι προσδοκίες για τα αποτελέσματα των ελληνικών εισηγμένων αναβαθμίζονται με ταχείς ρυθμούς τον τελευταίο μήνα, όπως προκύπτει από σημερινή έκθεση της Bank of America για τα χρηματιστήρια της Αναδυόμενης Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (EEMEA).

Συγκεκριμένα, τον τελευταίο μήνα, οι αναβαθμίσεις στις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα αποτελέσματα των ελληνικών εταιρειών είναι κατά 2,83 φορές περισσότερες από τις υποβαθμίσεις. Το τελευταίο τρίμηνο, οι αναβαθμίσεις ήταν 1,13 φορές περισσότερες.

Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα είναι η αγορά που προσελκύει τις περισσότερες αναβαθμίσεις στην κατηγορία αυτή, με την Τουρκία να ακολουθεί.

BofA: Οι ελληνικές μετοχές στην πρώτη γραμμή των αναβαθμίσεων-1

Παρόλα αυτά, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Bank of America δεν συγκαταλέγει την ελληνική αγορά ανάμεσα σε εκείνες που προσφέρουν την καλύτερη αξία. Με βάση το κριτήριο αυτό, ξεχωρίζουν κυρίως η Ρωσία και η Τουρκία.

BofA: Οι ελληνικές μετοχές στην πρώτη γραμμή των αναβαθμίσεων-2

Συνολικά, πάντως, εκτίμηση της BofA είναι ότι η τάση της εποχής ευνοεί τα χρηματιστήρια της κατηγορίας EEMEA. Καθώς μπαίνουμε σε ένα στάδιο που χαρακτηρίζεται από την ανάκαμψη των εταιρικών αποτελεσμάτων, η ιστορία έχει δείξει ότι σε αυτές τις περιόδους ευνοούνται οι μετοχές που προσφέρουν αξία, ρίσκο καθώς και οι μικρές κεφαλαιοποιήσεις. «Με άλλα λόγια, το rotation του στυλ ευνοεί τις αναδυόμενες αγορές, καθώς τα κυκλικά assets ωφελούνται από το ισχυρό momentum του ρίσκου», εξηγούν οι αναλυτές, χαρακτηρίζοντας τις προοπτικές των αγορών EEMEA ως «bullish» (θετικές).

Κ. Σαμ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News