Business & Finance Τρίτη 8/12/2020, 13:08
ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Bank of America: Ποιες αγορές «παίζει» για το 2021

Bank of America: Ποιες αγορές «παίζει» για το 2021

Στην αναβάθμιση της Γερμανίας και στην υποβάθμιση της Γαλλίας προχωρά η Bank of America, καθώς τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια ετοιμάζουν τις θέσεις τους για το 2021. Στο πλαίσιο της οικονομικής ομαλοποίησης που αναμένεται για την επόμενη χρονιά, ο αμερικανικός οίκος  ποντάρει επίσης στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Βρετανία, ενώ δηλώνει underweight στην Ελβετία. 

Συγκεκριμένα, η Bank of America αναβαθμίζει τη Γερμανία σε overweight, εξαιτίας των προσδοκιών της για βελτίωση της δραστηριότητας  στη βιομηχανία και τις υπηρεσίες της Ευρωζώνης. Οι γερμανικές μετοχές ήταν ένας από τους βασικούς κερδισμένους στα πρώτα στάδια του ράλι ανάκαμψης, όμως έχουν υπο-αποδώσει έναντι της υπόλοιπης ευρωπαϊκής αγοράς κατά 6% από το Σεπτέμβριο, καθώς τα lockdowns οδήγησαν σε απότομη πτώση των δεικτών PMI. Τώρα, η BofA προβλέπει ανάκαμψη των PMI και υπεραποδόσεις 10% για τις γερμανικές μετοχές έως το τρίτο τρίμηνο. 

Για τις ιταλικές μετοχές, ο οίκος περιμένει υπεραποδόσεις πάνω από 15% έως τα μέσα του έτους, καθώς η χώρα ωφελείται από τη μείωση της αβεβαιότητας για τις ευρωπαϊκές πολιτικές. Στις ισπανικές μετοχές, τα περιθώρια υπεραποδόσεων υπολογίζονται στο 3% έως το δεύτερο τρίμηνο, έπειτα από το πρόσφατο ράλι. Ένα περαιτέρω περιθώριο ανόδου 7% προκύπτει από τις εκτιμήσεις της BofA για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, με τον τραπεζικό κλάδο να είναι η βασική σύσταση overweight που δίνει ο οίκος στην ισπανική αγορά. 

Για τη Βρετανία, η Bank of America βλέπει περιθώρια ανόδου 5% βραχυπρόθεσμα, καθώς περιμένει καλές αποδόσεις στον ενεργειακό κλάδο αλλά και οφέλη από την ήπια υποχώρηση της στερλίνας. 

Αντίθετα, η Γαλλία υποβαθμίζεται σε marketweight από overweight έπειτα από το πρόσφατο ράλι, ενώ underweight παραμένει και η σύσταση του οίκου για τις ελβετικές μετοχές, οι οποίες τείνουν να υποαποδίδουν όταν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυξάνονται. 

Κ. Σαμ. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News