Business & Finance Δευτέρα 7/12/2020, 22:50
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Νέο ρεκόρ για το Nasdaq

Νέο ρεκόρ για το Nasdaq

Σε διαφορετικές κατευθύνσεις κινήθηκαν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές πάντως να στρέφονται στις μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης, παρότι ο νέος γύρος περιοριστικών μέτρων καταδεικνύει τον αντίκτυπο της πανδημίας στην οικονομία. Ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό, έχοντας ως καθοδήγηση τις μετοχές των Apple και Facebook. 

Οι μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, που παρουσίασαν τις τελευταίες εβδομάδες χειρότερη επίδοση από τις μετοχές αξίας, πέρασαν και πάλι στην πρώτη θέση με άνοδο 0,21%. Οι αρχές της Καλιφόρνιας, της πιο πολυπληθούς πολιτείας των ΗΠΑ, έδωσαν εντολή για κλείσιμο των καταστημάτων ζητώντας από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, από τη στιγμή που καταγράφηκε ο αριθμός ρεκόρ των 30.000 νέων κρουσμάτων. 

Στον αντίποδα, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 σημείωσαν πτώση, με τον κλάδο ενέργειας να καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες. Στο συγκρατημένο τόνο της Wall Street συνέβαλε και η νέα τεταμένη κατάσταση μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου, καθώς οι ΗΠΑ επέβαλαν εκ νέου οικονομικές κυρώσεις και ταξιδιωτικό περιορισμό σε Κινέζους αξιωματούχους για τον ρόλο τους στις πολιτικές εντάσεις στο Χονγκ Κονγκ. 

Ωστόσο, παρά την άνοδο του τεχνολογικού κλάδου, η μετοχή της Intel υποχώρησε 4%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση στο δείκτη S&P 500 από τη στιγμή που το Bloomberg μετέδωσε ότι η Apple προγραμματίζει να κυκλοφορήσει μία σειρά από νέους επεξεργαστές Mac στις αρχές του 2021, οι οποίοι αναμένεται να ξεπεράσουν σε επίδοση τους ταχύτερους επεξεργαστές της Intel. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News