Business & Finance Τρίτη 12/10/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μικρές απώλειες με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Wall Street: Μικρές απώλειες με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Mε πτώση έκλεισαν, για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη σημερινή συνεδρίαση εν όψει της έναρξης ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων για το τρίτο τρίμηνο. 

Ο Dow Jones υποχώρησε 117 μονάδες ή 0,3%, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,2%, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με οριακές απώλειες 0,1%. Γενικά, η σημερινή συνεδρίαση ήταν άνευρη κατά τη μεγαλύτερη διάρκειά της προτού αρχίσουν ρευστοποιήσεις λίγο πριν από το κλείσιμο. 

Η αγορά βρίσκεται σε στάση αναμονής καθώς ανοίγει η αυλαία των ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων αύριο Τετάρτη με την αρχή να κάνει η Bank of America και η Delta Airlines. Επίσης, οι επενδυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ αύριο Τετάρτη και τις πωλήσεις λιανικής την Παρασκευή.  

Οικονομολόγοι προβλέπουν ότι οι τιμές καταναλωτή θα αυξηθούν 0,3% το Σεπτέμβριο από τον αμέσως προηγούμενο μήνα και 5,3% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με το Dow Jones. 

Επίσης, αύριο Τετάρτη η Φέντεραλ Ριζέρβ αναμένεται να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά της από την τελευταία συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου με τους επενδυτές να αναζητούν νέες ενδειξεις για το επόμενο βήμα της Fed. 

O ρυθμός αύξησης των εταιρικών κερδών προβλέπεται στο 30% για το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με το περυσινό μετά την εντυπωσιακή αύξηση της κερδοφορίας κατά 96,3% στο δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv. «Οι προσδοκίες για την κερδοφορία του τρίτου τριμήνου έχουν υποβαθμιστεί τις τελευταίες εβδομάδες και αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει κάποια περιθώρια για θετικές εκπλήξεις», αναφέρει ο γενικός διευθυντής της UBS Private Wealth Management. 

Στο μέτωπο της οικονομίας, το ΔΝΤ κατέβασε τον πήχη για τις προοπτικές της παγκόσιμας οικονομίας, επικαλούμενο τις διαταραχές στην παγκόσμια αλυσίδα προσφοράς και την εξάπλωση των μεταλλάξεων του κορωνοϊού. Επέστησε επίσης την προσοχή στην επίμονη άνοδο του πληθωρισμού και επεσήμανε ότι οι κεντρικές τράπεζες, όπως η Fed, θα πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες να συσφίγξουν τη νομισματική πολιτική τους εάν ο πληθωρισμός ξεφύγει σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα. 

Η χρηματιστηριακή αγορά παρουσίασε έντονη αστάθεια το Σεπτέμβριο, με τον S&P 500 να υποχωρεί 4,8% στην χειρότερη μηνιαία επίδοση από το Μάρτιο του 2020, διακόπτοντας το ανοδικό σερί των τελευταίων επτά μηνών. Ο δείκτης ανέκαμψε τον Οκτώβριο, καταγράφοντας κέρδη 1% για το μήνα. Ωστόσο, η ανάκαμψη παρουσιάζει στασιμότητα τις τελευταίες ημέρες. Κορυφαίοι στρατηγικοί αναλυτές της Wall Street βλέπουν «σιωπηρά» κέρδη για την υπόλοιπη διάρκεια του 2021, με το δείκτη S&P 500 να κλείνει το έτος στις 4.433 μονάδες, που σημαίνει άνοδο μικρότερη του 2% από το σημερινό κλείσιμο, σύμφωνα με αναλυτές του CNBC. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News