Business & Finance Παρασκευή 8/10/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Απογοήτευσαν τα στοιχεία για την απασχόληση – Σε πτώση και οι τρεις δείκτες

Wall Street: Απογοήτευσαν τα στοιχεία για την απασχόληση – Σε πτώση και οι τρεις δείκτες

Στο «κόκκινο» έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street, με τις απώλειες ωστόσο να είναι συγκρατημένες, καθώς η αισιοδοξία από την προσωρινή συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους επισκιάστηκε από τα απογοητευτικά στοιχεία για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο, τα οποία ωστόσο δεν απομακρύνουν την προοπτική έναρξης του tapering από τη Fed το Νοέμβριο. 

O Dow Jones υποχώρησε οριακά 0,03%, ο S&P 500 έκλεισε με πτώση 0,19%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε μεγαλύτερες απώλειες 0,51%. Ωστόσο και οι τρεις χρηματιστηριακοί δείκτες έκλεισαν σε θετικό έδαφος σε εβδομαδιαία βάση, με τους Dow και S&P 500 να ενισχύονται περίπου 1% και το Nasdaq οριακά 0,09%.

Πρωταγωνιστής της σημερινής συνεδρίασης ήταν ο κλάδος ενέργειας με την τιμή αργού να ξεπερνά το φράγμα των 80 δολαρίων το βαρέλι για πρώτη φορά από το Νοέμβριο του 2014, με την αγορά πετρελαίου να καταγράφει κέρδη 5%. Η μετοχή της Exxon Mobil ενισχύθηκε 1,6%, της Chevron 3%, ενώ της ConocoPhillips 3,2%. 

Στον αντίποδα, real estate και εταιρείες κοινής ωφελείας παρουσίασαν την χειρότερη επίδοση μεταξύ των 11 κλάδων του S&P 500. Επίσης, «βαρίδι» τόσο για τον S&P 500 όσο και για το Nasdaq απέλεσαν οι εταιρείες Comcast, η μετοχή της οποίας υποχώρησε από τη στιγμή που η Wells Fargo υποβάθμισε την τιμή στόχο για την εταιρεία των μίντια, καθώς και η Charter Communications μετά την υποβάθμιση της μετοχής της. 

Τα στοιχεία για την απασχόληση ενέχουν και αρνητικά και θετικά στοιχεία, γεγονός που εξηγεί τις διακυμάνσεις στις τιμές των μετοχών μετά την ανακοίνωσή τους. Τα στοιχεία που έδειξαν ότι δημουργήθηκαν μόλις 194.000 θέσεις εργασίας το Σεπτέμβριο απογοήτευσαν καθώς ήταν πολύ κατώτερα των προβλέψεων για 500.000 νέες θέσεις εργασίας. Το θετικό είναι η μείωση της ανεργίας στο 4,8%, που σηματοδοτεί το χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2016.

«Νομίζω ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ κατέστησε απόλυτα σαφές ότι χρειάζονται εντυπωσιακά νούμερα για την απασχόληση για να προχωρήσει στο tapering το Νοέμβριο. Πιστεύω ότι η Fed παραμένει σταθερή στο δρόμο που χάραξε», αναφέρει η Κάθι Λίεν, γενική διευθύντρια της BK Asset Management. 

moneyreview.gr
 

   

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News